De Stadswaard - The Best Nature

 

 

 

In de achtertuin van Nijmegen

WORKSHOP NATUURFOTOGRAFIE DE STADSWAARD 

1 op 1 Privé Basiscursus Natuurfotografie 

Zoals je weet een duurdere camera leidt niet altijd tot mooiere en betere foto's , daar komt wel iets meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan kijken en zien. Je gaat samen met mij aan de slag om anders te leren kijken, jouw camera beter te leren kennen en dat je de wereld anders gaat zien  namelijk door de oog van de camera !

Deze workshop is in een "fotowandeling" jasje gestoken in één van de bijzonderste gebieden van Gelderland.

Ik neem je mee en geef je tips en advies op het gebied van natuur- dierenfotografie.

Gedurende de 3,5  uur neem ik u mee in het mooiste struingebied van Gelderland. We gaan prachtige unieke foto's maken van dit unieke stukje Nederland. Tijdens deze workshop zullen wij  waarschijnlijk wandelend de Koniks paarden en Galloways tegen kunnen komen. Hoe gaaf is dat om deze dieren van dichtbij te fotograferen.

Natuurfotografie is een vak apart binnen de fotografie, maar wel een vak wat iedereen kan leren.

In deze workshop leer ik je de basisprincipes van natuurfotografie en krijg je veel tips en trucs. Deze tips zijn bedoeld om je als fotograaf beter te maken. In korte tijd leert u de aspecten van natuurfotografie. Deze workshop natuurfotografie is eventueel "custom made" . Ik wil graag van te voren weten wat je graag zo willen leren of verbeteren.  Deze workshop is zowel voor de beginnende als de gevorderde fotograaf, tenslotte leert iedereen op z'n eigen niveau. 

Voor wie is deze praktijk workshop bedoeld?

 • een ieder die begint of meer wilt weten over fotografie (half gevorderd)
 • een ieder die een camera heeft waar je Diafragma, Sluitertijd en ISO kan instellen
 • die heel graag van de Automatische stand af wilt
 • voor iedereen die mooiere foto's wilt maken
 • als je graag met een ervaren fotograaf op stap gaat
 • en voor iedereen die van humor en gezelligheid houdt
 • je gaat naar huis en je maakt daarna altijd mooiere en betere foto's

 

Wat ga je leren?

 • de bediening van je camera 
 • het fotograferen in de M-Stand 
 • de belichtingsdriehoek - hoe staan deze met elkaar in verhouding
 • diafragma - scherpte / diepte in je foto's
 • sluitertijden en ISO
 • composities
 • het maken van scherpe foto's
 • Ter plekke worden foto's getoond en besproken
 • en nog veel meer leerzame tips & trucs
 • een ieder krijgt digitaal een leerboekje die je kan uitprinten om deze in je fototas te doen.

Dit allemaal in 1 dag en ik beloof je dat vanaf die dag andere en betere foto's gaat maken. 

 

De Stadswaard waar ligt dat eigenlijk ?

De Stadswaard bevind zich in de Ooijpolder. Als "achtertuin" van de stad Nijmegen, de Ooijpolder is schitterend zowel in de zomer als in de winter.

De route voert u door de schilderachtige omgeving van de Oude Waal en uiteindelijk naar de Groenlanden, die beide deel uitmaken van het natuurgebied de Gelderse Poort. We zullen op zoek gaan naar de Konikspaarden en de Galloway runderen, aan de noordkant kijkt uit over de voormalige steenfabriek. De Stadswaard  met zijn mooie habitat, unieke planten, nestelende ooievaars (april, mei) en grazende Koniks paarden en Galloway runderen.

In april en oktober, is een goede plek om te foeragerende beflijsters zien. Het hele jaar door zijn er volop verschillende soorten vogels te zien.  Denk aan bijv. aan Kleine Karakiet, Grasmussen, De Zwarte Stern,  Lepelaars, Grutto's, Fuut, Reigers, Kolganzen en met een beetje geluk een vliegt er ook zo maar een IJSvogel voorbij. In de schemering, dassen, hazen, konijnen en vossen.  De Groenlanden is een innerlijk dijkgebied dat uit afgezet rivierklei bestaat. In dit open polderland liggen terpen en oude dijken grenzend aan het buitengebied met oevers, bossen, moerassen en vijvers.

 

Duur is ca. 3,5 uur - 1 op 1 Privé workshop !

Geïnteresseerd? Boek dan deze avontuurlijke wandeling hieronder !

Bij inschrijving krijg je een email-bevestiging waar ik vraag met welke merk en type camera je fotografeert en wat je echt zou willen leren.

 

De prijs bedraagt slechts € 149,00 inclusief een bakkie koffie/thee, en een digitale gids die je dan altijd bij je hebt..

Voor vragen bel 06-2933 3465 of stuur een email info@fotowandelingnijmegen.nl

Met natuurlijke groet,

Henk Vanetie

Reactie plaatsen

Reacties

Idzard Stoker
een jaar geleden

Ik heb de fotoworkshop De Stadswaard op 21 juni gedaan. Het was een erg leerzame ochtend, waarbij we in zijn gegaan op algemene fotografiekennis (belichtingsdriehoek, compositie e.d.) en tevens op technieken die de camera mogelijk maakt (bracketing, filters, scherpstelmogelijkheden). Al met al een erg leerzame workshop!

Jacqueline Pepping
een jaar geleden

ik heb de fotocursus stadwaarts 19 januari als prettig bevonden. Ik heb in deze uren veel geleerd. Maar je kunt nog meer leren dmv oefenen

Claudia Schoenmakers
2 jaar geleden

Fotowandeling, echt een aanrader! In een ochtend veel geleerd over de verschillende camera instellingen en composities tijdens de fotowandeling op 15-09 in de Stadswaard. Henk geeft praktische handvaten en goede tips mee voor zowel een beginnende als gevorderde hobbyfotograaf. Voor herhaling vatbaar!

Daniëlle van Uden
2 jaar geleden

Zondagmorgen workshop natuurfotografie gedaan. Was top! Thanks Henk en zeker tot een volgende keer!

Henk Vanetie
2 jaar geleden

Hallo Petra en Esther, zoals ik jullie heb ik geïnformeerd was dit een uitzondering wat betreft de grote van de groep. Normaal is max 12 personen.

Petra Marcus
2 jaar geleden

Bedankt voor de leuke ochtend. Ik weet dat de groep groter was dan je normaal gewend bent en ik vond het ook echt aan de grote kant. Wat kleiner maakt het net wat intiemer en dan leer je er waarschijnlijk meer van. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb genoten van het mooie gebied en de leuke afwisseling van water, zand, natuur de dieren en het uitzicht bij de koffiestop.

Esther Schagen
2 jaar geleden

Ik vond het een leuke workshop; mooi gebied en weer goeie tips gekregen. Wat mij betreft zou de groep wel kleiner mogen zijn. Dan is er meer aandacht.

Jos Karate
2 jaar geleden

Henk sta je met raad en daad bij voor de juiste instellingen en compositie van en voor het maken van goede foto's.

Diane Blom
2 jaar geleden

Afgelopen zondag ben ik met Henk in De Stadswaard geweest. Mijn doel was om de mogelijkheden van mijn camera beter te kunnen benutten. Ik heb een hele mooie, boeiende ochtend gehad. De omgeving is prachtig en het weer werkte gelukkig mee. Henk is een enthousiast verteller, geduldig en inspirerend. Ik heb veel geleerd en bovendien handige tips en trucs meegekregen. Henk, bedankt voor de interessante workshop.

Kara van Heumen
2 jaar geleden

We hebben een leuke en leerzame ochtend gehad.
Veel mooie foto's gemaakt.