HELGOLAND - een compleet verzorgde fotoreis voor o.a. de vogel- , natuur en wildlife fotograaf 

VOLGEBOEKT !

 

Rating: 4.8333333333333 sterren
6 stemmen

De eerste fotoreis van Fotowandeling Nijmegen / Vanetiefotografie.nl  gaat naar Helgoland !

Een klein wadden eilandje (1.7km) gelegen in de Noordzee, het Noorden van Duitsland .

Het wordt een fotoreis waar je begeleidt door fotograaf Henk Vanetie. Ik zal vele tips & trucs met jou delen zodat je met mooie foto's thuis komt. In deze reis wordt je  de hele reis begeleidt door een professionele fotograaf.  Helgoland staat bekend om zijn kolonie Jan van Genten. Deze vogels broeden  in de maanden Mei en Juni op de rotsen van Helgoland. 

Er broeden namelijk zo'n 10.000 paar Jan van Genten op Helgoland. Dit is toch wel heel bijzonder om te zien en de vogels vliegen dan af en aan met allerlei materiaal in de bek. De Jan van Genten vind je bovenop het eiland, aan de noordoostkant van het eiland, aan de kliffen.

We gaan in deze  reis ook  2x naar het eiland Düne, waar wij met een pendelboot naar toe gaan om daar de zeehonden en kegelrobben te fotograferen. Tevens vindt je hier ook verschillende soorten vogels (er zijn inmiddels meer dan 430 verschillende soorten waargenomen)..

Helgoland en Dune is een must-to-see voor de natuurfotograaf. Het wordt een fotoreis om niet snel te vergeten !

 

7 juni - DAG 1: In Avondlicht

 

We verzamelen ons tussen 09.00 / 09.30 uur in de haven van Cuxhaven, waar wij met een Catamaran om 11.30 uur vanuit Cuxhaven vertrekken. Wij zullen om 12.45 uur aankomen op Helgoland.

We pakken de koffers (maar proberen de koffers bij het Hotel te laten bezorgen) en gaan richting Hotel. Het hotel ligt op het Oberland. Het hotel ligt slechts een paar honderd meter lopen van de bekende rotsen/kliffen waar de Jan van genten zitten.  We checken in en nadat we de koffers naar onze kamers hebben gebracht, pakken we een lunch en een drankje om ook even met elkaar kennis te maken. 

Na deze korte intro / kennismaking gaan we richting de kliffen om de Jan van Genten te fotograferen. Er zal vtv uitleg worden gegeven hoe je het beste deze vogels kunt fotograferen ,natuurlijk ben ik altijd in de buurt om je daar mee te helpen.

Je zal versteld staan hoeveel Jan van Genten, Aken, Zeekoeten en nog veel meer.

 

Na het diner gaan we terug om deze prachtige vogels in het mooie avondlicht van de zonsondergang te fotograferen. Ik zeg je - hier wordt je al heel vrolijk van......

 

8 juni - DAG 2: Zeehonden en Vogels

 

We staan bijtijds op om naar Düne te gaan. We pakken vandaag het bootje om naar Düne te gaan. het is slechts 7 minuten varen van Helgoland naar Düne. Op dit nog kleinere eiland 1,25km waar we de gewone en de grijze zeehond gaan zien alsmede de kegelrobben gaan zien.

Düne staat bekend om zijn vele vogels, het is altijd even zoeken en wachten maar dat is voor een natuurfotograaf geen probleem. 

Hier kan je prachtige foto's maken van Scholeksters, Bontbekplavieren , steenlopers en de mooie eidereenden. Het eiland bestaat hoofdzakelijk uit duinen en strand. Tussen lunchen we wat in het restaurant. We zullen hier een hele dag vertoeven en gaan op tijd weer terug voor een diner op Helgoland. 

Na het diner gaan we nog wat avondfoto's maken, bijv. landschappen i.c.m. evt Jan van Genten.

9 juni - DAG 3: Helgoland

 

Vandaag blijven we de hele dag op Helgoland. Voor de vroege vogels onder ons bestaat de kans om de zonsopkomst te fotograferen om daarna te ontbijten foto's te bespreken. We fotograferen diverse soorten vogels en natuurlijk de Jan van Genten bij Daglicht. Ik kan je verzekeren de dagen waar je volop met fotografie bezig bent vliegen voorbij. Op Helgoland raak je niet uitgekeken en elke keer weer leg je andere gave momenten vast.  Tijdens het fotograferen zal ik de nodige tips en trucs met je delenzodat je foto's steeds beter en unieker worden.

10 juni - DAG 4 - Düne op herhaling

 

Onze laatste dag van deze fantastische fotoreis. We staan vroeg op om deze laatste dag optimaal te gebruiken. Na het ontbijt bespreken we nog eerst wat foto's om daarna met het bootje weer naar Düne te gaan. Mocht je alsnog bepaalde vogels of zeehonden niet hebben kunnen fotograferen hebben we nu nog een keer de kans. Je mag ook op Helgoland blijven om wat belasting vrije producten te kopen, het eiland is namelijk TAXFREE. 

Helaas komt er ook een einde aan deze geweldige fotoreis. We zullen op tijd terug zijn van Düne om de Overtocht naar Cuxhaven te maken, deze gaat vandaag om 16.30 uur.  We komen om 17.45 uur aan in Cuxhaven . We nemen afscheid van elkaar en rijden veilig weer naar huis om daarna al die mooie en gave platen te bekijken. TIP: Maak er een heel mooi fotoboek van. 

INCLUSIEF:

 

 • Bootocht (Katamaran) naar en van Helgoland (11.30 vertrek - aankomst 12.45 uur)
 • 2x een overtocht naar eiland Düne
 • 3 overnachtingen inclusief ontbijt
 • Alle toegangsgelden
 • Nederlandstalige fotograaf
 • Koffertransport van boot naar het hotel
 • CO2 compensatie van je reis
 • Groep max. 10 personen (minimaal 6 personen)
 • E-book vogelfotografie 
 • Fotobespreking en presentaties
 • Een paar weken van te voren een gezamenlijke bijeenkomst bij Foto Roos in Nijmegen onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers.

EXCLUSIEF:

 

 • Vervoer naar Cuxhaven (samen rijden - car poolen is een optie geef dit op tijd aan
 • Lunch en Diner
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Klantbijdrage garantiefonds STO 13,50 p.p.
 • Boekingskosten € 25,00 per boeking
 • (Reis)- annuleringsverzekering
 • Toeslag éénpersoonskamer bedraagt ca. € 50,00 - (totaal prijs voor 1 persoonskamer is € 747,00)

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant

(www.sto-garant.nl/downloads).

Ik reserveer een plek voor deze fotografiereis en schrijf mij in voor een 2-persoonskamer. Via deze boeking reserveer je een plek voor deze unieke fotografiereis waar minimaal 6 maximaal 10 mensen mee gaan.

 

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden, de betaling zal geschieden via het STO Garantiefonds. Informatie en betalingsvoorwaarden volgen later.  De prijs voor een 2-persoonskamer zal rond de € 699,00 zijn (nog niet bekend voor 2025, is dus onder voorbehoud)

Ik wil graag een 1-perspoonskamer https://bit.ly/1-persoonskamer

Ik reserveer een plek voor deze fotografiereis en wil graag een 1-persoonskamer. Extra toeslag is ca. € 75,00 . Via deze boeking reserveer je een plek voor deze unieke fotografiereis waar minimaal 6 maximaal 10 mensen mee gaan.

 

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden, de betaling zal geschieden via het STO Garantiefonds. Informatie en betalingsvoorwaarden volgen later.  De prijs voor een 2-persoonskamer zal rond de € 775,00 zijn (nog niet bekend voor 2025, is dus onder voorbehoud)

Reactie plaatsen

Reacties

Robert
7 dagen geleden

Een fantastische ervaring!
Het eiland is prachtig met veel mooie vogels en zeehonden. Daarnaast was het goed verzorgd en creerde Henk ook een ontspannen sfeer. Alles ging in goed overleg. Hij gaf goede adviezen en gaf net even die tip die je het niveautje verder helpt. Mooie foto’s kunnen maken en ook veel gezelligheid. Ik kan het iedereen aanraden. Gewoon top! Bedankt Henk!!!

Karin Kalmár
een maand geleden

Ik heb deelgenomen aan de eerste fotoreis die Henk heeft georganiseerd naar Helgoland en Düne van 7 t/m 10 juni. Nu een week later nog steeds aan het nagenieten van al het moois wat we gezien hebben en de gezellige groep waarmee we waren. En we hebben weer veel bijgeleerd. We kregen leuke opdrachten, high key, lange sluitertijd en fotograferen met filters. Met de goede ondersteuning van Henk zijn daar prachtige foto's uit voort gekomen. Wel een hele klus om ze uit te zoeken ;) Soms werd het programma aangepast omdat het windkracht 8 was of als het regende. Dan maar een fotobespreking van de foto's die al gemaakt zijn. En wat hebben we ween lol met elkaar gehad. Het hotel was prima, kamers eenvoudig maar schoon en ontbijt perfect met veel keus. En wat ben je nu op zo'n reis op je kamer. Van te voren had Henk restaurantjes geregeld wat wel een hele klus is met 14 personen. Maar dat was allemaal goed geregeld. Laatste avond met een groep nog gezellig naar de enige nog geopende kroeg een drankje gedaan. Henk wilde het iedereen naar de zin maken en dat is gelukt. Henk bedankt voor de goede zorgen. Wanneer je nog op een andere locatie een reis gaat organiseren dan ga ik zeker weer mee.

Herman & Wendy
een maand geleden

Geweldige ervaring! Helgoland is "Out off the Box" voor hobby (en beroeps) fotografen. Prachtige Jan van Genten die acrobatische vluchten verrichten tegen de steile rotswanden. En niet te vergeten de Zeerobben op het naastgelegen Duñe. Wij hebben er van genoten.
Chapeau voor Henk, alles zeer goed georganiseerd!

Astrid
een maand geleden

In juni 2024 ben ik meegegaan met de eerste fotoreis die Henk naar Helgoland organiseerde. Samen met het kleinere eiland Düne is dit een prachtig gebied voor natuurfotografie.
Tijdens deze reis waarin ontspanning en plezier centraal stonden, was er alle gelegenheid om met het aanstekelijke enthousiasme van Henk, zijn opdrachten en tips de creativiteit bij het fotograferen te vergroten. Zo stonden high key, langere sluitertijden en het werken met filters op het programma.
Het hotel is eenvoudig maar de kamers zijn goed en schoon en het ontbijt is prima. Het gezamenlijk maaltijden met de groep waren altijd gezellig en het eten erg lekker. Kortom een onvergetelijke én leerzame reis.

Monica
een maand geleden

In juni 2024 de mooie fotoreis naar Helgoland gemaakt. Henk had alles tot in de puntjes geregeld. Het programma was goed in elkaar gezet, en met de begeleiding en fotografietips van Henk een leerzame ervaring!
Hotel was eenvoudig, schoon en erg goed. Henk had ook de restaurants voor de groep geboekt voor de avonden. Ook dat was prima geregeld. Ik kan het zowel beginnende als ervaren fotografen aanraden.

stan
een maand geleden

Heb een leuke fotoreis gehad. Totaal geen klachten over de leiding, deze stond open voor iedereen.
Hotel was mooi gelegen, restaurants waren zeker ok.
Kan deze zeker aanraden met Henk als begeleider/organisator. Nu foto's uitzoeken.

Hans
een maand geleden

Een geweldig weekend eleefd op Helgoland.
Een geweldig en vrolijk gezelschap, bedankt hiervoor deelnemers.
Veel geleerd en Henk stond voor iedereen gelijk klaar als je vragen had.
Eten en drinken was erg goed.
Hotel was goed.
En nu maar foto's uitzoeken en foto album maken.
Henk bedankt

Elly Gorissen
een maand geleden

Van 7 juni tot 10 juni met een fotogroep naar Helgoland geweest onderleiding van Henk. Het was een fantastische en leerzame dagen. Niet alles goed kunnen doen maar wel veel geleerd. Het Hotel en de Restaurants waren goed. We hebben met de hele groep gelachen en genoten. Bedankt Henk.

Jeanette van Niuewkoop
een maand geleden

7-10 juni 2024 meegeweest naar Helgoland
Wat een fantastische groepsreis was dit die voor 't eerst is georganiseerd door Henk.
Het hotel, het eten, de invulling van de dagen, zijn enthousiasme, echt helemaal top.
Ik heb eindelijk mijn high key foto gemaakt wat ik graag wilde leren.
Dank Henk voor deze onvergetelijke en leerzaam weekend op Helgoland - Düne 👌
Nu de vele foto's gaan uitzoeken 😅 en nagenieten 😍