Altijd leuk als deelnemers je een berichtje sturen 

Dank je wel voor de workshop. Ik voeg een foto bij waarvan ik dacht die nooit te kunnen maken.

Mede dankzij de goede begeleiding maar ook door het mooie weer en al het licht is dit mogelijk gebleken. Ik ben best trots op deze foto.

Nooit gedacht deze foto te kunnen maken van deze stuntende Arendbuizerd. Nou ja stunten... hij(?) vangt een lekker hapje met zijn klauwen, je ziet er nog een stukje van zweven, een beetje hoger. Dit alles op de roofvogel-fotoworkshop van afgelopen zondag. Groetjes Ben

FOTOGRAFEREN ALS EEN 16E EEUWSE SCHILDER !

OVERALL WINNER in the PHOTOCONTEST of Gelderland 2021 in the  Category Landscapes and also 

OVERALL WINNER of the Public Category over more than 1700 photo's. 

 

05-09-2021 - Mijn foto "Stilleven in de Groenlanden" is de winnende foto geworden in de categorie Landschappen- de  fotowedstrijd van Gelderland. De Gelderse Natuurfotowedstrijd is een samenwerking tussen Omroep Gelderland, Buitengewoon, Geldersch Landschap en Kastelen en de Provincie Gelderland. 

Tevens heb ik ook nog de Publieksprijs gewonnen - hoe gaaf is dat . 

Mijn tekst bij deze foto was: Stilleven in de Groenlanden
“Ik wilde heel graag het hoge water in de Ooijpolder vastleggen. Deze foto is vanaf de dijk genomen omdat het water zo hoog staat. Ik wilde een natuurlijk stilleven creëren met mooie complementaire kleuren (geel/oranje - blauw) en dat is aardig gelukt. Ik ben erg blij met het resultaat.”

Jurycommentaar : Hier zien we een oude meester aan het werk. Als je kunt fotograferen als een schilder uit de 16e eeuw, dan doe je het goed. Harvey kent dit beeld door en door, maar het is hem zelf nog niet gelukt om zo'n plaat te maken. De compositie is sterk. Het bootje maakt het af: het ligt op de perfecte plek, komt mooi los van de bomenrij. Je ziet nog net de huisjes van Tiengeboden. Al met al een fantastisch beeld. 

Reizende expositie

Tijdens de prijsuitreiking van de Gelderse Natuurfotowedstrijd 2021 heeft de jury nog een extra prijs bekend gemaakt. De drie favorieten per categorie en de winnaar van de publieksprijs zullen als reizende expositie door de provincie te zien zijn.

Aan het eind van de expositie zullen de foto's geschonken worden aan een mooi doel. Ideeën hiervoor zijn van harte welkom en mogen gemaild worden naar buitengewoon@gld.nl

Benieuwd waar je de foto's kunt bekijken? Onder deze link vind je de locaties https://www.gld.nl/buitengewoon/expositie .

FOTOGRAFEREN ALS EEN 16E EEUWSE SCHILDER !

De publieksprijs ging naar het 'stilleven in de Groenlanden' van Henk Vanetie uit Nijmegen. Via het natuurplatform BuitenGewoon van Omroep Gelderland kon de afgelopen maand gestemd worden. De foto won ook in de categorie landschap. De jury over zijn kunstwerk: ''Hier zien we een oude meester aan het werk. Als je kunt fotograferen als een schilder uit de 16e eeuw, dan doe je het goed." Uit handen van gedeputeerde Peter Drenth kreeg de fotograaf een grote afdruk van zijn eigen meesterwerk.

Voor een videocompilatie van de prijsuitreiking (Omroep Gelderland gepresenteerd door Harm Edens) https://www.youtube.com/watch?v=GMKKVngYlYE

 

PUUR BEDANKT Fotowandeling Nijmegen

Hoe fijn is het om mensen blij te maken. Ik dank iedereen die een bijdrage hebben gegeven tijdens mijn fotowandelingen. Ik heb de donaties van de deelnemers ( fotowandeling Nijmegen) en mijn eigen bijdrage net voor Sinterklaas gedoneerd aan Dansschool PUUR uit Wijchen. Anouk en Lotte waren er super blij mee en hebben een gedeelte gelijk gebruikt voor Sinterklaas cadeautjes.

Lees meer »

Woensdagavond 8 juli 2020 om 19.30 uur ben ik als gast uitgenodigd bij een live webinar over H&Y filters. Ik ben in het bezit van deze mooie set grijsverloop- grijsfilters en heb er al schitterende platen mee kunnen maken. Tijdens dit webinar zullen wij meer vertellen over deze filterset.

H&Y Magnetisch filtersysteem. Het gepatenteerde magnetische K-Series lensfilter systeem van H&Y bestaat uit verschillende vierkante en rechthoekige grijsverloopfilters, die je middels een magnetische houder eenvoudig op je cameralens klikt. Dankzij de magnetische bevestiging zijn de verloopfilters soepel omhoog en omlaag te schuiven, waardoor je het verloop aan kunt passen aan de horizon in je beeld. Zowel de K-Series Holder als de filterframes zijn magnetisch. Het is dus mogelijk om meerdere filters over elkaar te gebruiken.

 

Vind je het leuk om dit webinar te volgen? Dat kan door een mail te sturen naar webinar@degreef-partner.nl . Ik zou het super tof vinden als je inschrijft.

Dit webinar wordt georganiseerd door De Greef & Partners, Ringfoto en Foto Roos en natuurlijk Fotowandeling Nijmegen.

Groetjes Henk Vanetie

11 juni 2020:

Hallo beste mensen,

Ik heb een kleine update voor jullie allen. Eindelijk was het 1 juni en wij mogen weer naar buiten. Het was een enorm gedoe om zeker te weten of je met groepen naar buiten mag. De gemeente Nijmegen wist het ook niet allemaal, gezien het feit dat onze burgemeester van Nijmegen de voorzitter is van alle veiligheidsregio's wordt alles volgens de regels gehandeld. Wij nemen alle nodige Corona maatregelen in acht, 1.5 meter, niezen in je elleboog, ben je zie, zwak of misselijk blijf je lekker thuis. Tijdens het thuis zitten heb ik ook weer nieuwe inspiratie opgedaan, zoals een nieuwe stijl praktijk workshop en The Nijmegen Experience by Night.

Afgelopen zondag 7 juni heb ik weer mijn eerste fotowandeling na 15 maart mogen beleven. Het was een erg leuke groep, ze kwamen overal vandaan. Van Nijmegen tot Utrecht en verder..... Dat blijft super om mee te maken. Ik ben zo blij en trots dat ik als Nijmegenaar, mensen uit heel Nederland onze mooie oude stad mag laten zien.

De natuurgebieden De Vennen en De Stadswaard staan ook weer op het programma. Ik heb ook een nieuwe type fotowandeling toegevoegd en dat is The Nijmegen Experience by Night - een hele gave avond fotowandeling waar we op ons gemak de mooiste platen gaan schieten.

Ik heb voor al mijn deelnemers een overzicht gemaakt wat en wanneer iets plaats vindt. Je kan vanaf nu ook direct inschrijven http://bit.ly/2zQE575  en zoek je fotowandeling uit.

"Gratis" Fotowandelingen op basis van Vrijwillige Bijdrage - vond je het niks - geef je niks zo simpel is het !

De Vennen (natuurgebied) - 5 juli (bijna vol) , 11 oktober & 20 december 2020

The Nijmegen Experience - 19 juli & 6 december 2020

De Stadswaard (natuurgebied) - 30 augustus & 22 november 2020

The Nijmegen Experience by Night - 15 september, 13 oktober, 17 november & 9 december 2020 - https://bit.ly/3dWcXG2

 

WORKSHOPS:

Zoals de meeste van jullie weten verzorg ik ook workshops en dat zijn met name de basiscursussen fotografie. Ik heb nu een basiscursus voor beginners en half gevorderde bedacht waar wij samen een hele dag op pad gaan. Je camera onder de loep nemen en alles direct in de praktijk brengen. Ik beloof je dat wij velen facetten van de fotografie de revue passeren, de belichtingsdriehoek,  over- en onderbelichten, bracketing (HDR) hoe creeër ik Bokeh in een foto en nog veel meer? Na deze dag maak jij in het vervolg betere en mooiere foto's ! Het is inclusief een lunch en een digitale gids voor onderweg.

Voor meer info over mijn workshops, klik gewoon op de link.

Dierentuin fotografie 19 september 2020 - http://bit.ly/38F9Zmr

AvondFotografie - 27 oktober 2020 - http://bit.ly/3b4Eunm

 

Praktijk Basis Fotografie Nieuwe Stijl - 27 september & 25 oktober - https://bit.ly/2LWSCno

Natuurlijk hebben wij ook weer de SPINNING STEEL workshops - of wel Staalwol Draaien altijd op zoek naar unieke locaties - 29 september, 20 oktober, 3 november, 28 november(zaterdagavond) & 16 december 2020 - http://bit.ly/2BLAl83 .

Voor die mensen die graag een workshop willen volgen heb ik een actie bedacht 20% korting op alle workshops - Bij de bestelling vul vul dan code AMBAS20 in en de korting wordt gelijk verrekend.

 

NOG 1 laatste vraag aan jullie: Ik heb een idee om Lightroom Cursussen te geven via Skype of een ander LIVE  Mediakanaal. Lekker vanachter je eigen computer leer ik je de basisprincipes van Lightroom. Is UNIEK in Nederland, bestaat nog niet in Nederland (naar mijn weten?). 

Wat vinden jullie van dit idee?

Workshop Lightroom in 2 avondjes vanuit huis !

In deze online-workshop (LIVE) behandelen wij de basisprincipes van Adobe Lightroom. Lightroom is een prachtig en compleet gereedschap om uw foto's te beheren, bewerken en te publiceren.

Foto's maken en bewerken zijn eigenlijk hetzelfde als Yin & Yang. Je kan eigenlijk niet zonder, maar dat is een keuze. Een onbewerkte foto is in de meeste gevallen nog niet af, hiermee kan je als fotograaf mee onderscheiden.

Ik stop er nu echt mee en in de toekomst zal ik informatie delen wat voor velen wellicht heel interessant is.

 

Ik zie jullie graag in een van mijn fotowandelingen of workshops.

 

Doei en Met Nimweegse Groet,

05-12-2019: Veel beginnende fotografen doen de dingen die ze uit de boeken of uit de beginnerscursus hebben geleerd, maar wil jezelf onderscheiden t.o.v. anderen dan zou je bepaalde zaken moeten experimenteren en uit proberen. Ik zou dan niet altijd volgens de regeltjes werken, want op die manier ontdek je nieuwe technieken en andere foto's. Hoe ik dat doe ?

IK laat me altijd inspireren door fotografen die eens wat anders doen. Ik kijk goed naar de foto's en dan denk ik - kan ik dat ook ? Soms brengt het mij op ideeën zoals bijvoorbeeld deze foto. Deze foto van de Oversteek in Nijmegen heb ik genomen met een lange sluitertijd en heel langzaam uit - en weer ingezoomd. Soms zijn de resultaten verbluffend.  gebruik hiervoor natuurlijk wel een statief, anders is de foto gedoemd om te mislukken.  Ik zeg ga ermee aan de slag en gewoon DOEN !

 

1-11-2018: Ik heb  een mail gestuurd naar alle Fotowandeling Nijmegen deelnemers.

Als eerste hoe gaat het met jullie, met mij gaat het steeds beter na een paar dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen (operatie aan de slokdarm). Mag niet klagen en we gaan weer verder. Ik wil graag iets met jullie delen. Misschien vind je het leuk om het te lezen of vind je het helemaal niet interessant dan delete je deze mail direct - geen enkel probleem.

Jullie hebben in het verleden wel eens of meerdere keren een fotowandeling van mij gehad. Ik heb mijn strategie na de zomervakantie aangepast. Ik verzorg nu complete workshops, waar wij echt veel meer / dieper in gaan in fotografie. Denk aan Stadsfotografie, Natuurfotografie en industrie/architectuur (o.a. landschaftspark Duisburg). De workshops zijn "custom-made" - persoonlijke vragen / probleempjes worden tijdens deze workshops behandeld.

Het is wel doorbijten om betaalde workshops te geven, waar eerst de fotowandelingen voor een groot gedeelte vol volgeboekt waren is dit toch wel anders. Ik weet best wel hoe dat komt, maar ik wil zo graag verder met wat ik heb ingezet. ik heb verschillende workshops reeds verzorgd en dat was echt super en de deelnemers waren zo enthousiast. De volhouder wint ! Mijn workshops staan bekend om de veelzijdigheid, toepassingen, de echte praktijk ik neem je mee door de fotografie en het gebied. Kleine groepen waar de deelnemers veel aandacht krijgen. Uiteindelijk met een naslagwerk (per mail) naar huis gaan.

Ik heb  heel eerlijk gezegd een beetje lopen stoeien met de prijs. Ik denk persoonlijk dat mijn workshops te goedkoop zijn aangeboden, bijna geen inschrijvingen. Ik heb toen de prijs aangepast naar € 99,00 en krijg nu wel wat aanmeldingen, maar het kan beter. Ik heb ambassadeurs nodig. Toen dacht ik die heb en dat zijn jullie allemaal en om dit te belonen krijgen jullie vanaf nu een LIFETIME korting  op diverse workshops behalve Duisburg. Deze LIFETIME korting is een blijk van waardering naar mijn alle "oude" deelnemers.

Om deze bekendheid te vergroten heb ik een Social Deal actie lopen en deze loopt erg goed op dit moment, Kost bij Social Deal € 39,00 .

MOMENTEEL VERZORG IK DE VOLGENDE WORKSHOPS :

 - Stadsfotografie en Natuurfotografie bood ik voor een hele speciale prijs aan  .  Deze prijs is alleen voor jullie en niemand anders.  Stadsfotografie - meld je hieraan

- Basiscursus Fotografie 4 theorielessen van 2 uur en 2 praktijklessen - € 197,00  (minimaal 3 - max. 5 personen)  - aanmelden via  deze link

- Workshop Natuurfotografie - aanmelden kan  Aanmelden voor de Vennen nieuwe routes via deze link / De Stadswaard via deze link 

- Basiscursus Lightroom - Foto's maken en bewerken is hetzelfde als Yin & Yang ook zij horen bij elkaar - € 109  (min.3 - max. 5 personen) lekker persoonlijk aanmelden via deze link

- Landschaftspark Duisburg voor aankomende zaterdag is vol geboekt - de volgende staat op 16 februari 2019 - Combi Industrieel en avondfotografie in het park - wil je meer info of dit meemaken - klik op deze link (geen korting op deze workshop) - kost slechts € 59,00 min. 5 - max 10 personen.

- Workshop Avondfotografie 17 november en 22 december a.s. je kan je nog aanmelden via deze link 

Heb je tijd genomen om dit allemaal te lezen - mijn dank is groot en hopelijk tot gauw. Ik heb er zin in om jullie weer eens te ontmoeten.

Met Nimweegse Groet,

--

Vandaag 12 april 2018 heb ik de 10.000e bezoeker op mijn website  mogen verwelkomen . Toch een kleine mijlpaal. 

19-03-2019: De eerste internationale gasten ontvangen tijdens onze Stads-Fotowandeling in Nijmegen. Mirko en Michelle Huth zij komen uit Duitsland om Nijmegen te ontdekken. Wat vond ik dit leuk om ook Duitse gasten te mogen ontvangen.
Annkomende week 26 maart komen er nog meer gasten uit Duitsland, tijdens de VENNEN Fotowandeling.

Mirko und Michelle danke für Ihre teilname.
Wat vonden zij van de Stads-Fotowandeling Nijmegen - Ein Tolle Tour !!

23-02-2017: De Fotowandeling van 12 maart is door omstandigheden verzet naar 2 april a.s.

 

08-02-2017: GROENLANDEN fotowandeling heet nu STADSWAARD Fotowandeling !

Gezien het feit dat wij met onze foto-wandeling nooit bij de Groenlanden eindigen, en op reacties van mensen in en rondom Nijmegen heb ik besloten de naam te veranderen naar De Stadswaard Fotowandeling.  We beginnen tenslotte altijd in de Stadswaard. De Stadswaard maag sinds 2005 verwilderen en hebben zij ook Galloway en Konikpaarden losgelaten om echte wildgroei te voorkomen, zodat het niet helemaal dichtgroeit.

Door geulen te graven krijgt de Waal meer invloed op het gebied De Stadswaard, waardoor er meer zand, klei, oude stukken hout en zaden, riet op de oevers komt en daardoor meer leven en dieren komen. Broninfo - Foto is van Project De Stadswaard.

EEN KORTE SAMENVATTING 2016

28-12-2016: Zo de laatste dagen van het jaar lopen ten einde. De laatste wandeling een avondwandeling 21 december werd ook nog eens door het slechte weer halverwege de tour afgeblazen, wat erg jammer was. Dit wordt goed gemaakt op 11 januari a.s.

De wandelingen voor 2017 lopen langzaam maar zeker vol . Er zijn de komende wandelingen nog wat plekken vrij. Als ik terug kijk wat er het afgelopen jaar is gebeurd met Fotowandelingen Nijmegen dan zijn wij begonnen in April 2016 met 2 test wandelingen om eens te kijken wat en hoe de mensen hierop reageren. Wij hebben een eerste groep gehad met 15 mensen en een tweede groep van 18 mensen. Tot onze vreugde spatte het enthousiasme er van af, dat was voor mij de voornaamste reden om dit op te zetten en hiermee door te gaan.  Persoonlijk vind ik het super om deze Fotowandelingen te geven. Ik heb alleen de groepen wat kleiner gemaakt tot max.12 personen om zo meer aandacht aan de deelnemers te geven. De Groenlanden en De Vennen Fotowandelingen/Workshop krijgen ook steeds meer gestalte en ook daar krijg ik zeer leuke en fijne reacties. Ik krijg tips en positieve adviezen om mee verder te gaan, super !! Wat vinden de deelnemers zelf  - het was leerzaam, super gaaf, zo zie ik Nijmegen niet altijd etc..... Kijk maar eens voor meer reacties op http://bit.ly/2i6HI0X .

Ik heb verschillende mensen al meerdere malen terug gezien op 1 van mijn andere fotowandelingen en dat zie ik als een groot compliment, dat vind echt gaaf !

Sommige mensen zijn al met 3 fotowandelingen mee geweest. Hoe super is dat !

Dus 2017 mag voor mij op dezelfde voet doorgaan.

Wil je een keer mee plan dan een Fotowandeling... Ik zie je graag een keer bij een volgende fotowandeling.

Met Nijmweegse Groet - Henk Vanetie

18-12-2016: Een hele leuke gezellige fotowandeling gemaakt met 13 mensen. Tijdens het wandelen hebben we gezamenlijk tips en trucs gedeeld, heb ik de mensen meegenomen naar de wereld van de Konikspaarden en Galloway runderen (helaas niet kunnen fotograferen). Het terrein waar het Perfecte Plaatje (RTL4) is opgenomen. Tijdens onze wandeling was het helaas wel een hele grijze bewolkte dag (zat binnen helemaal dicht). Iedereen verheugde zich op de Konikspaarden en dan zal je altijd zien,  dan zie je ze niet. Ik heb 3 spots waar ik ze in principe altijd zie, maar deze ene keer dus niet. We vervolgde de route toen Patrick ineens iets in de verte zag wat op een paard leek en inderdaad een Koniks paard niet 1 misschien wel 25.  Geweldig!

Op instructies van mij wat te doen met wilde paarden zijn wij in kleine groepjes de paarden gaan benaderen. Wat is het dan toch mooi als je mensen zo ziet genieten, ze schieten de leukste foto's,  een mooie herinnering van een weer mooie fotowandeling. Zie de foto's ! Ik wil iedereen nogmaals bedanken voor deelname TOP !

30-11-2016: Dit is de winnende foto van de fotowandeling op 06-11-2016. De foto is gemaakt door Annelies Smits.

Waarom de winnende foto en voor meer foto's van andere deelnemers kijk op http://bit.ly/2glxkBl 

 

11 november 2016: Het was erg onstuimig dat weekend, maar toen de wandeling startte om 09.30 uur was het droog en kwam zelfs soms het zonnetje door. We waren met 11 mensen op stap, een erg leuke en spontane groep. Voor het eerst had ik mensen uit Nijmegen bij de wandeling. Hoe leuk is dat ? ! Ik moest me daarom scherp opstellen hahaha. Het was een groep met veel vragen over de stad en met name over fotografie. Ik denk dat de meeste deelnemers er zeker iets bij hebben geleerd. Ze gingen allemaal met een dik tevreden gevoel en dikke glimlach weg. Super Toch !

6 november a.s. gaat onze Fotowandeling door Nijmegen weer van start. We zijn een paar weken met vakantie geweest en het is weer tijd om wandelend foto's te maken i.c.m. een leuke en gezellige fotoworkshop. Deze wandelende workshop is gratis, een vrijwillige bijdrage zouden wij zeer op prijs stellen. Vind u het niets betaald u ook niets. Schrijf u nu in http://www.fotowandelingnijmegen.nl/de-fotowandelingen-1/boek-stads-fotowandeling-nijmegen

01-09-2016: De kruittoren van Nijmegen. Deze toren staat in het welbekende stadspark - Kronenburg park. Jawel van het bekende liedje van Frank Boeijen. Deze toren is één van de weinige originele torens in Nederland die in zeer goede staat is en een hoogte heeft 30 meter. Het is een overblijfsel van de oude omwalling van  Nijmegen. Een heel mooi en schitterend erfgoed, dat ook op de Monumentenlijst staat.

Wilt u meer info over deze toren en u wilt weten hoe je beste deze toren kunt fotgraferen, doe dan eens mee met onze Fotowandeling in Nijmegen.

08-25-2016:  De mooiste dingen - Het Gelders Orkest geeft op 2, 3 & 4 september openluchtconcerten i.s.m. Eric Corton http://nieuws.nijmegenonline.nl/openluchtconcert-goffert/

12-08-2016: Begin augustus zijn we met z'n zessen de Vennen ingetrokken. S'morgens om 08.00 uur verzamelen en daarna heerlijk foto schietend door het hele mooie gebied van de Vennen.  Prachtig licht in de ochtend. Het voordeel met zo'n kleine groep is dat je best wel tijd kan nemen voor uitleg van de techniek, compositie e.d. Onderweg kwamen wij 5 verschillende soorten Libellen tegen. Hier hebben we veel tijd voorgenomen en dat vonden de deelnemers geweldig. Tips gegeven over Macro fotografie. Tijdens de wandeling wordt het een en ander verteld over de Vennen en de mensen zelf delen ook veel tips en info onder elkaar,  wat ook erg leuk is om te zien. Tijdens een momentje van rust, een heerlijk bakkie koffie gedronken en daarna wandelend de  Foto Workshop vervolgd. De tour duurde iets langer dan gepland, maar dat vond niemand een probleem, integendeel zelfs.  Al met al een heerlijke en mooi Fotowandeling. Mijn dank gaat uit naar alle deelnemers. Voor reacties kijk eens http://www.fotowandelingnijmegen.nl/reacties

25-07-2016: De 100ste 4-daagse zit erop. Het was één groot feest met voor de wandelaars een hoop ups and downs. Dit kwam mede door het hele warme weer. De startlijst stond op 50.000 wandelaars en vrijdags hebben er 42.557 wandelaars de streep gehaald.  

Wist u dat onze Koning Willem-Alexander een Blixem bezoek bracht aan Cuijk en wij liepen er net op dat moment. In de middag zat de koning op de eretribune van de St. Annastraat in Nijmegen. Het was een speciaal moment. Het weer was perfect voor de Nijmeegse horeca wat was het druk in de stad. Ik heb veel mensen zien zwoegen, huilen, niet goed zien worden waarschijnlijk door de warmte en zo blijkt het telkens weer dat het ABSOLUUT geen appeltje eitje is. Veel mensen onderschatten dit geweldige wandelfeest. Ik heb de Nijmeegse 4-daagse 6x uitgelopen en het zilveren kruis is binnen en ik stop er voorlopig mee. Het was en blijft een geweldig feest! Groetjes Henk

=================================================================================================================================

23-07-2016: Mark Regeling heeft de prijs gewonnen met zijn mooiste / beste foto van de stads-foto wandeling Nijmegen op 26 Juni 2016. Hiermee wint hij een gratis Workshop naar keuze.

=================================================================================================================================

Ik wil regelmatig wat TIPS delen zodat u betere foto's kunt maken.  Een TIP over Stadsfotografie.

ZORG DAT U VROEG OP LOCATIE BENT.

Een groot nadeel is dat wanneer je wat later in een stad bent dat het druk van de mensen kan zijn en die mooie rustige foto niet kan maken of je moet veel geduld hebben.  Zorg er voor dat je tijdens het GOUDEN UUR (is de korte periode na zonsopgang of voor zonsondergang , waarin er meer indirect zonlicht is, waardoor het licht meer rood en zachter is. Omdat de zon aan de horizon staat, gaat het licht een langere afstand door de atmosfeer) in de stad bent, het licht is dan op z'n mooist / warmst.

Wanneer je toch later op de dag wilt fotograferen, maak dan eens foto's van mensen in beweging of een bus die voorbij rijdt. BELEVING EN PASSIE van de stad moet je vangen !

 

=================================================================================================================================

19-05-2016: De eerste Fotowandeling in Nijmegen is bijna volgeboekt, er is nog 1 plekje vrij.

03-06-2016: Leon van den Broek heeft de fotowedstrijd van de wandeling op 22 mei j.l. gewonnen en heeft daarmee een wandeling naar keuze gewonnen.

16-05-2016: Vanavond lopen en nemen Mariëlle en Henk nog 1 keer de route door, het moet tot in de puntjes kloppen.

Tevens zijn er nog 3 plekken vrij om deel te nemen, meld u snel aan. Dat kan d.m.v. de bestel pagina of een email te sturen naar info@fotowandelingnijmegen.nl

09-05-2016: We gaan in Juni 2016 met de eerste Fotowandelingen beginnen. Eerst proefwandelingen op 22 mei en 29 mei 2016