Wat zijn de Haterse en Overasseltse Vennen?

De Hatertse en Overasseltse  vennen liggen ten zuidwesten van Nijmegen. Het zijn één van de mooiste natuurgebieden van deze regio (ongeveer 520 ha), gelegen in kleine pittoreske velden waar het vee nog vredig grazen. Elk seizoen heeft zijn eigen kleuren en geuren. Dit gebied met z'n natuurlijke vennen herbergt prachtige magische plaatsen. In de herfst overheersen de kleuren Rood, Groen, Geel en Oranje. In de zomer wuiven de pluimen van wollegras en veenpluis in de wind. De dennengeur prikkelt de neus. In de winter geeft het landschap zijn uitgestrektheid prijs.

Het gebied bestaat uit een aantal vennen (totaal van 20 vennen)  gelegen in een grotendeels bosgebied, heidevennen , restanten van eiken hakhout en rivierduinen, . Vennen zijn waterpartijen die niet worden gevoed vanuit het grondwater, maar grotendeels door regenwater, wat mineraal arm water is.  De vennen staan ook bekend om de vele soorten vogels die hier ieder jaar weer broeden (80 soorten). Tevens leven er dassen, reeën, vossen, bunzing en nog meer kleine zoogdiersoorten. Vanaf April vliegen er verschillende soorten libellen en juffers, bij de vennen leven salamanders, kikkers en padden. Paddenstoelen in overvloed in het nazomer seizoen. Aan de rand van het gebied is de 15e-eeuwse ruïne van St. Walrickkapel te zien met de bekende Koortsboom (lapjesboom). Deze zomereik is behangen met lapjes stof door zieke mensen die hopen op genezing.

Deze fotowandelingen staan bekend om haar gezelligheid, de mooie foto's, een stukje leerzaamheid en er worden rijkelijk Tips & Trucs verdeeld. Het is voor jong en oud, beginner of gevorderd fotograaf. Het maakt allemaal niets uit.

Duur is ca. 3,5 uur - minimaal 5 - max. 12 personen - Ik beloof je een hele interessante en leuke fotowandeling door dit geweldige natuurgebied.

Geïnteresseerd in de fotowandeling ? Boek dan deze avontuurlijke wandeling hieronder !

 

PS: Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant

(www.sto-garant.nl/downloads).

 

Hopelijk zie ik je en de groetjes,

Henk Vanetie

Fotowandeling De Hatertse en Overasseltse Vennen - Uniek stukje Nederland

Deze fotowandeling is in principe "gratis" maar ik vraag zoals altijd een vrijwillige bijdrage


Doorgang bij minimaal 5 personen - max 12 personen.

Ik zie je graag op vrijdag 12 juli 2024. Wij zullen rond 09.00 uur starten tot ca. 12.00 uur !

Met Nimweegse Groet,

Henk Vanetie

Fotowandeling De Vennen - Uniek stukje Nederland

Gedurende de 3-4  uur neem ik je mee naar het mooiste vennengebied van Gelderland. We gaan prachtige unieke foto's maken van dit unieke stukje Nederland. Tijdens deze fotowandeling zullen wij waarschijnlijk verschillende vogels, ganzen etc. tegen kunnen komen. We lopen langs diverse Vennen zoals Uiversnest, De Eendenven.

Het gebied is zo divers dat we er heerlijk kunnen vertoeven. Onderweg drinken we samen een lekker bakkie koffie (op eigen rekening) bij St. Walrick.

Deze fotowandeling is in principe "gratis" maar ik vraag zoals altijd een vrijwillige bijdrage. Vond je het niks geef je niks, zo simpel is het.

Ik zal er alles aan doen om er een hele mooie en gezellige fotowandeling van te maken.

Wij starten rond 09.00 uur. Ik zie je graag vrijdag 18 oktober

Minimaal 5 - max 12 personen

Met Nimweegse Groet,

Henk Vanetie

Reactie plaatsen

Reacties

Marja van Merkestein
10 maanden geleden

Gisteren mee geweest met de fotowandeling in het vennengebied. Kees en ik hebben genoten en het zeker voor herhaling vatbaar. Henk vertelt met veel enthousiasme en geeft goede tips voor de fotografie. We kijken uit naar de stadswandeling in Nijmegen. Kees en Marja

Jan van Triest
10 maanden geleden

Voor de eerste keer met een fotowandeling mee geweest. Kende Henk al van de staanwol fotografie. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Zeer leuke wandeling met diverse nuttige tips. Aanrader

Atie van Hoorn
een jaar geleden

Er staat geen aanvangstijd bij. Die zou ik graag willen weten i.v.m. de afstand NoordHolland- Nijmegen.
Ik ben zeer geïnteresseerd in deze fotowandeling.
Met vriendelijke groet,
Atie van Hoorn

Suzanne wolf
een jaar geleden

Hoe laat begint het
En waar verzamelen

Monique Broekhof
een jaar geleden

Ik ga graag mee. Wat is de verzamelplek en welke tijd?
Tot 30 april!

Annet Visscher
3 jaar geleden

Hoi Henk,
Ik zie hier geen data, maar organiseer je deze nog in 2021?
Mvrgr Annet

Ps. Leuke groepsfoto 😜

Jack van Dalen
3 jaar geleden

Best Henk,

Mocht de fotowandeling in de Hatertse vennen op 14 december 2021 doorgaan, dan ga ik graag mee.

Hartelelijke groet,
Jack van Dalen