Fotowandelingen in en rondom Nijmegen

Ik organiseer fotowandelingen waar wij samen op pad gaan met mensen om de mooie en de oudste stad van Nederland te mogen laten zien en te beleven. Tevens organiseer ik de leukste fotowandelingen in de natuurgebieden rondom Nijmegen, de Hatertse en Overasseltse Vennen en de Stadswaard. 

The Nijmegen Experience is een fotowandeling door Nijmegen, uniek in zijn soort en wie kan dat beter dan een echte Nijmegenaar. Het klinkt fantastisch en dat is ook . Verken de prachtige straten, de oude historische gebouwen en bijzondere locaties zoals Het Valkhof, de Grote markt etc... Ontdek de charmante steegjes die de rivier de Waal en de stad verbinden. Ik neem je mee om je de mooiste foto's te laten maken. 

 

De natuurgebieden rondom Nijmegen zoals De Hatertse- Overasseltse Vennen en De Stadswaard zijn uniek in hun soort.

Waarom natuurgebied De Vennen ? Een schitterend natuur- vennengebied in de buurt van Nijmegen . De Overasseltse en Hatertse Vennen is een bijzonder gebied met glooiende rivierduinen, vele vennen en uitgestrekte heidevelden. Ook al liggen de rivieren Maas en Waal nu ver van dit gebied vandaan, zij zijn de makers van dit landschap. Na de laatste ijs - tijd, zo’n 10.000 jaar geleden, was Nederland een poolwoestijn. Zand uit de bedding van de Maas werd hier door de heersende zuidwestenwind tot hoge duinen opgeblazen. 

Waarom De Stadswaard?  Via het voetgangersbruggetje ‘Ooypoort’, loop je zo vanuit het stadse gewoel een ruig stukje natuur binnen, langs de druk bevaren Waal, door grasland en langs drassige oevers van de pas gegraven nevengeul. Waar we op zoek gaan naar de Koniks paarden en de Galloway runderen. Wij lopen in een stukje ongerepte natuur tussen 2 wateren in. Het is een geweldig mooi natuurgebied, ruig, water, waalstranden halverwege de ochtend gaan wij koffiedrinken bij 't Roosje (voor eigen rekening).

Check de geplande datums voor de diverse fotowandelingen hieronder:

Inschrijven voor de Fotowandeling in Nijmegen kan hier https://bit.ly/3buhXlS

Voor de Vennen - klik hier https://bit.ly/3oqH3ap

Fotowandeling De Stadswaard https://bit.ly/DeStadswaard-23december

 

Ik zie je heel graag bij 1 van mijn fotowandelingen.

Met Nimweegse Groet,

Henk Vanetie