HELGOLAND - een compleet verzorgde fotoreis voor o.a. de vogel- , natuur en wildlife fotograaf 

2025

 

Rating: 5 sterren
2 stemmen

De fotoreis van Fotowandeling Nijmegen / Vanetiefotografie.nl  gaat naar Helgoland !

Een klein wadden eilandje (1.7km) gelegen in de Noordzee, het Noorden van Duitsland .

Het wordt een fotoreis waar je begeleidt door fotograaf Henk Vanetie. Ik zal vele tips & trucs met jou delen zodat je met mooie foto's thuis komt. In deze reis wordt je  de hele reis begeleidt door een professionele fotograaf.  Helgoland staat bekend om zijn kolonie Jan van Genten. Deze vogels broeden  in de maanden Mei en Juni op de rotsen van Helgoland. 

Er broeden namelijk zo'n 10.000 paar Jan van Genten op Helgoland. Dit is toch wel heel bijzonder om te zien en de vogels vliegen dan af en aan met allerlei materiaal in de bek. De Jan van Genten vind je bovenop het eiland, aan de noordoostkant van het eiland, aan de kliffen.

We gaan in deze  reis ook  2x naar het eiland Düne, waar wij met een pendelboot naar toe gaan om daar de zeehonden en kegelrobben te fotograferen. Tevens vindt je hier ook verschillende soorten vogels (er zijn inmiddels meer dan 430 verschillende soorten waargenomen)..

Helgoland en Dune is een must-to-see voor de natuurfotograaf. Het wordt een fotoreis om niet snel te vergeten !

 

Vrijdag 6  juni - DAG 1: In Avondlicht

 

We verzamelen ons tussen 09.00 / 09.30 uur in de haven van Cuxhaven, waar wij met een Catamaran om 11.30 uur vanuit Cuxhaven vertrekken. Wij zullen om 12.45 uur aankomen op Helgoland.

We pakken de koffers (maar proberen de koffers bij het Hotel te laten bezorgen) en gaan richting Hotel. Het hotel ligt op het Oberland. Het hotel ligt slechts een paar honderd meter lopen van de bekende rotsen/kliffen waar de Jan van genten zitten.  We checken in en nadat we de koffers naar onze kamers hebben gebracht, pakken we een lunch en een drankje om ook even met elkaar kennis te maken. 

Na deze korte intro / kennismaking gaan we richting de kliffen om de Jan van Genten te fotograferen. Er zal vtv uitleg worden gegeven hoe je het beste deze vogels kunt fotograferen ,natuurlijk ben ik altijd in de buurt om je daar mee te helpen.

Je zal versteld staan hoeveel Jan van Genten, Aken, Zeekoeten en nog veel meer.

 

Na het diner gaan we terug om deze prachtige vogels in het mooie avondlicht van de zonsondergang te fotograferen. Ik zeg je - hier wordt je al heel vrolijk van......

 

Zaterdag 7  juni - DAG 2: Zeehonden en Vogels

 

We staan bijtijds op om naar Düne te gaan. We pakken vandaag het bootje om naar Düne te gaan. het is slechts 7 minuten varen van Helgoland naar Düne. Op dit nog kleinere eiland 1,25km waar we de gewone en de grijze zeehond gaan zien alsmede de kegelrobben gaan zien.

Düne staat bekend om zijn vele vogels, het is altijd even zoeken en wachten maar dat is voor een natuurfotograaf geen probleem. 

Hier kan je prachtige foto's maken van Scholeksters, Bontbekplavieren , steenlopers en de mooie eidereenden. Het eiland bestaat hoofdzakelijk uit duinen en strand. Tussen lunchen we wat in het restaurant. We zullen hier een hele dag vertoeven en gaan op tijd weer terug voor een diner op Helgoland. 

Na het diner gaan we nog wat avondfoto's maken, bijv. landschappen i.c.m. evt Jan van Genten.

Zondag 8  juni - DAG 3: Helgoland

 

Vandaag blijven we de hele dag op Helgoland. Voor de vroege vogels onder ons bestaat de kans om de zonsopkomst te fotograferen om daarna te ontbijten foto's te bespreken. We fotograferen diverse soorten vogels en natuurlijk de Jan van Genten bij Daglicht. Ik kan je verzekeren de dagen waar je volop met fotografie bezig bent vliegen voorbij. Op Helgoland raak je niet uitgekeken en elke keer weer leg je andere gave momenten vast.  Tijdens het fotograferen zal ik de nodige tips en trucs met je delenzodat je foto's steeds beter en unieker worden.

Maandag 9  juni - DAG 4 - Düne op herhaling

 

Onze laatste dag van deze fantastische fotoreis. We staan vroeg op om deze laatste dag optimaal te gebruiken. Na het ontbijt bespreken we nog eerst wat foto's om daarna met het bootje weer naar Düne te gaan. Mocht je alsnog bepaalde vogels of zeehonden niet hebben kunnen fotograferen hebben we nu nog een keer de kans. Je mag ook op Helgoland blijven om wat belasting vrije producten te kopen, het eiland is namelijk TAXFREE. 

Helaas komt er ook een einde aan deze geweldige fotoreis. We zullen op tijd terug zijn van Düne om de Overtocht naar Cuxhaven te maken, deze gaat vandaag om 16.30 uur.  We komen om 17.45 uur aan in Cuxhaven . We nemen afscheid van elkaar en rijden veilig weer naar huis om daarna al die mooie en gave platen te bekijken. TIP: Maak er een heel mooi fotoboek van. 

INCLUSIEF:

 

 • Bootocht (Katamaran) naar en van Helgoland (11.30 vertrek - aankomst 12.45 uur)
 • 2x een overtocht naar eiland Düne
 • 3 overnachtingen inclusief ontbijt
 • Alle toegangsgelden
 • Nederlandstalige fotograaf
 • Koffertransport van boot naar het hotel (retour)
 • CO2 compensatie van je reis
 • Groep max. 10 personen (minimaal 6 personen)
 • E-book Vogelfotografie / Helgoland
 • Fotobespreking en presentaties
 • Een paar weken van te voren een gezamenlijke bijeenkomst bij Foto Roos in Nijmegen onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers.

EXCLUSIEF:

 

 • Vervoer naar Cuxhaven (samen rijden - car poolen is een optie geef dit op tijd aan
 • Lunch en Diner
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Klantbijdrage garantiefonds STO 15,50 p.p.
 • Boekingskosten € 29,00 per boeking
 • (Reis)- annuleringsverzekering
 • Toeslag éénpersoonskamer bedraagt ca. € 75,00 - (totaal prijs voor 1 persoonskamer is € 774,00)
 • Prijzen nog onder voorbehoud (prijzen zijn nog niet bekend voor 2025)

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant

(www.sto-garant.nl/downloads).

Ik reserveer een plek voor deze fotografiereis en schrijf mij in voor een 2-persoonskamer. Via deze boeking reserveer je een plek voor deze unieke fotografiereis waar minimaal 6 maximaal 10 mensen mee gaan.

 

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden, de betaling zal geschieden via het STO Garantiefonds. Informatie en betalingsvoorwaarden volgen later.  De prijs voor een 2-persoonskamer zal rond de € 699,00 zijn (nog niet bekend voor 2025, is dus onder voorbehoud)

Ik wil graag een 1-perspoonskamer https://bit.ly/1-persoonskamer

Ik reserveer een plek voor deze fotografiereis en wil graag een 1-persoonskamer. Extra toeslag is ca. € 75,00 . Via deze boeking reserveer je een plek voor deze unieke fotografiereis waar minimaal 6 maximaal 10 mensen mee gaan.

 

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden, de betaling zal geschieden via het STO Garantiefonds. Informatie en betalingsvoorwaarden volgen later.  De prijs voor een 2-persoonskamer zal rond de € 775,00 zijn (nog niet bekend voor 2025, is dus onder voorbehoud)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.