• Fotowandelingen met vernieuwde opzet en Diverse Workshops zijn per direct te boeken. Snelle boekers krijgen 10% korting vul code ACTIE1022 in!
  • Actie geldt tot 1 september 2022 !! Geldt niet voor de roofvogel workshop.

"Gratis" Fotowandeling De Stadswaard 29 mei 2022

Waarom De Stadswaard?  Via het voetgangersbruggetje ‘Ooypoort’, loop je zo vanuit het stadse gewoel een ruig stukje natuur binnen, langs de druk bevaren Waal, door grasland en langs drassige oevers van de pas gegraven nevengeul. Waar we op zoek gaan naar de Koniks paarden en de Galloway runderen. Wij lopen in een stukje ongerepte natuur tussen 2 wateren in. 

Deze fotowandeling is in principe gratis. Het is op basis van een vrijwillige bijdrage. Vond je het niks dan geef je niks zo simpel is het. Het is mijn taak om jullie een hele mooie en boeiende ochtend te bezorgen, dat gaat eigenlijk altijd goed en de mensen geven allemaal een hele leuke vrijwillige bijdrage. 

Tijdens deze fotowandeling gaan we uitgebreid dit gebied verkennen natuurlijk op 1.5 meter afstand.  Tips en Trucs zullen volop gedeeld worden, waar gezelligheid en genieten van dit mooie gebied voorop staat. 

De Stadswaard is een "nieuw natuurgebied", speciaal ingericht op samengaan van natuur en recreatie. De boeren hebben hun land verkocht of geruild voor land dat veilig achter de dijk ligt. Sinds 2005 wordt de Stadswaard beheerd door Staatsbosbeheer. Als je over de Waalbrug Nijmegen binnen rijdt, zie je de Stadswaard aan de linkerkant liggen.

Er is een watergeul van 1 kilometer waar vanaf één kant water in kan stromen. Dit maakt het gebied dynamischer voor dieren en planten (zie foto) . Wil je plekkie reserveren dat kan, want er is plaats van max. 12 personen. 

Het is een geweldig mooi natuurgebied, ruig, water, waalstranden halverwege de ochtend gaan wij koffiedrinken bij 't Roosje (voor eigen rekening).

Ga je mee schrijf je dan snel in - vol is vol !

 

Tijdens deze fotowandeling met een workshopachtig karakter die van 09.00 uur tot ca. 12.00 uur zal duren gaan we uitgebreid hebben over de vragen die je hebt in natuur- dierenfotografie. De technische aspecten voor natuurfotografie waarbij wij techniek centraal staat. 

We gaan in op aspecten als leren kijken, wat moet je foto vertellen, is het interessant om zo iets in beeld te brengen.

Er zal ook aandacht besteedt worden aan camera- instellingen zoals sluitertijden, diafragma. We tijd besteden aan compositie, standpunten en perspectieven.

Na deze mini-workshop ga je naar huis met veel waardevolle informatie, tips en ideeën en natuurlijk mooie foto's.

Ik zie u graag zondagmorgen 23 oktober 2022 en tijdens deze heerlijke workshop maken we er een leerzame en gezellige ochtend van.

5 dagen van te voren krijgt u alle informatie wat betreft deze workshop.

Doorgang minimaal 5 personen groepen zijn tot maximaal 12 personen. Duur is ca. 5 uur.

Met natuurlijke groet,

Henk Vanetie

Reactie plaatsen

Reacties

Annet Visscher
9 maanden geleden

Hoi Henk,
Mocht je deze nog organiseren in 2021, dan hoor ik het graag!
Mvrgr Annet