• Fotowandelingen met vernieuwde opzet en de laagdrempelige workshops zijn per direct te boeken.
  • Een workshop voor iedereen !

Wat zijn de Haterse en Overasseltse Vennen?

Als eerste nemen wij alle Corona maatregelen in acht zoals de overheid deze stelt.

De Hatertse en Overasseltse  vennen liggen ten zuidwesten van Nijmegen. Het zijn één van de mooiste natuurgebieden van deze regio (ongeveer 520 ha), gelegen in kleine pittoreske velden waar het vee nog vredig grazen. Elk seizoen heeft zijn eigen kleuren en geuren. Dit gebied met z'n natuurlijke vennen herbergt prachtige magische plaatsen. In de herfst overheersen de kleuren Rood, Groen, Geel en Oranje. In de zomer wuiven de pluimen van wollegras en veenpluis in de wind. De dennengeur prikkelt de neus. In de winter geeft het landschap zijn uitgestrektheid prijs.

Het gebied bestaat uit een aantal vennen (totaal van 20 vennen)  gelegen in een grotendeels bosgebied, heidevennen , restanten van eiken hakhout en rivierduinen, . Vennen zijn waterpartijen die niet worden gevoed vanuit het grondwater, maar grotendeels door regenwater, wat mineraal arm water is.  De vennen staan ook bekend om de vele soorten vogels die hier ieder jaar weer broeden (80 soorten). Tevens leven er dassen, reeën, vossen, bunzing en nog meer kleine zoogdiersoorten. Vanaf April vliegen er verschillende soorten libellen en juffers, bij de vennen leven salamanders, kikkers en padden. Paddenstoelen in overvloed in het nazomer seizoen. Aan de rand van het gebied is de 15e-eeuwse ruïne van St. Walrickkapel te zien met de bekende Koortsboom (lapjesboom). Deze zomereik is behangen met lapjes stof door zieke mensen die hopen op genezing.

Deze fotowandelingen staan bekend om haar gezelligheid, de mooie foto's, een stukje leerzaamheid en er worden rijkelijk Tips & Trucs verdeeld. Het is voor jong en oud, beginner of gevorderd fotograaf. Het maakt allemaal niets uit.

 

Het is al jaren op basis van een vrijwillige bijdrage. Er is maar 1 motto ! Vond je het niks dan geef je niks - zo simpel is het. Een bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Duur is ca. 3,5 uur - minimaal 5 - max. 12 personen - Ik beloof je een hele interessante en leuke fotowandeling door dit geweldige natuurgebied.

Geïnteresseerd in de fotowandeling ? Boek dan deze avontuurlijke wandeling hieronder !

Tijdens deze fotowandelingmet een workshopachtig karakter zullen we samen jou vragen die je hebt in natuur- dierenfotografie behandelen. Tevens leer ik je enkele technische aspecten waarmee je later mee aan de slag kan gaan.

Er zal ook aandacht besteedt worden aan camera- instellingen zoals sluitertijden en diafragma. We tijd besteden wat tijd aan compositie, standpunten en perspectieven. Het is geen volledige maar een basis workshop waar wij niet al te diep gaan in fotografie dat kan ook niet voor een prijs van € 29,00 incl. koffie of thee. 

Laat ik het zo zeggen - je proeft de sfeer van een echte natuurfotograaf. 

Na deze fotowandeling extra ga je naar huis met waardevolle informatie, tips en ideeën en natuurlijk mooie foto's .

Ik zie u graag zondagmorgen 13 november 2022 en tijdens deze heerlijke fotowandeling maken we er een leerzame en gezellige ochtend van.

Doorgang minimaal 5 personen groepen zijn tot maximaal 12 personen. Duur is ca. 3,5 uur.

Met natuurlijke groet,

Henk Vanetie

Reactie plaatsen

Reacties

Annet Visscher
10 maanden geleden

Hoi Henk,
Ik zie hier geen data, maar organiseer je deze nog in 2021?
Mvrgr Annet

Ps. Leuke groepsfoto 😜

Jack van Dalen
10 maanden geleden

Best Henk,

Mocht de fotowandeling in de Hatertse vennen op 14 december 2021 doorgaan, dan ga ik graag mee.

Hartelelijke groet,
Jack van Dalen