Fotowandelingen

In en Rondom Nijmegen

Fotowandeling Nijmegen

staat voor leerzaam, gezelligheid en mooie foto's 

Een fotowandeling door Nijmegen en wie kan dat beter dan een echte Nijmegenaar is er één die je een keer gedaan moet hebben. Je loopt en fotografeert door de oudste stad van Nederland. Wanneer je door Nijmegen loopt en je weet de mooie plekjes te vinden dan waan je of je terug gaat in de tijd of heb je meer interesse in natuur ?!

De natuurgebieden rondom Nijmegen zoals De Vennen en De Stadswaard zijn uniek in hun soort.

Waarom natuurgebied De Vennen ? Een schitterend natuur- vennengebied in de buurt van Nijmegen . De Overasseltse en Hatertse Vennen is een bijzonder gebied met glooiende rivierduinen, vele vennen en uitge - strekte heidevelden. Ook al liggen de rivieren Maas en Waal nu ver van dit gebied vandaan, zij zijn de makers van dit landschap. Na de laatste ijs - tijd, zo’n 10.000 jaar geleden, was Nederland een poolwoestijn. Zand uit de bedding van de Maas werd hier door de heersende zuidwestenwind tot hoge duinen opgeblazen. 

Waarom De Stadswaard?  Via het voetgangersbruggetje ‘Ooypoort’, loop je zo vanuit het stadse gewoel een ruig stukje natuur binnen, langs de druk bevaren Waal, door grasland en langs drassige oevers van de pas gegraven nevengeul. Waar we op zoek gaan naar de Koniks paarden en de Galloway runderen.

 

Dit zijn fotowandelingen en geen workshops. Wat is het verschil ? Ik neem je mee door de oude stad Nijmegen en de mooiste natuurgebieden rondom Nijmegen en vertel met veel enthousiasme iets over de geschiedenis van Nijmegen en de schitterende natuurgebieden zoals De Vennen en De Stadswaard. Tips & Trucs zullen altijd wel gedeeld worden door mij en de deelnemers.

Tijdens de workshops gaan wij veel dieper in de fotografie waarbij wij intensief de technieken, instellingen (belichting) en composities behandelen. Deze worden verzorgd in kleinere groepen. We leren anders te kijken en direct toe te passen in de praktijk. Je gaat weer naar huis met veel heel kennis en mooie foto's.

 

Fotowandeling De Vennen - Uniek stukje Nederland

Gedurende de 3-4  uur neem ik je mee naar het mooiste vennengebeid van Gelderland. We gaan prachtige unieke foto's maken van dit unieke stukje Nederland. Tijdens deze fotowandeling zullen wij waarschijnlijk verschillende vogels, ganzen etc. tegen kunnen komen. We lopen langs diverse Vennen zoals Uiversnest, De Eendenven.

Het gebied is zo divers dat we er heerlijk kunnen vertoeven. Onderweg drinken we samen een lekker bakkie koffie (op eigen rekening) bij St. Walrick.

Deze fotowandeling is in principe "gratis" maar ik vraag zoals altijd een vrijwillige bijdrage. Vond je het niks geef je niks, zo simpel is het.

Ik zal er alles aan doen om er een hele mooie en gezellige fotowandeling van te maken.

Minimaal 5 - max 12 personen

Met Nimweegse Groet,

Henk Vanetie

Reactie plaatsen

Reacties

chantal van kempen
2 maanden geleden

Goedemiddag, ik heb via social deal een voucher fotowandeling gekocht. Ik zou graag de natuurfoyo’s vennen willen doen. Hoe reserveer ik dit?

Met vriendelijke groet
Chantal

Willeke Loeffen
5 maanden geleden

De Fotowandeling van zondag 16 juni was gezellig. fijne tips gehad. Henk is een Enthousiaste gezellige fotograaf en zeker een aanrader. Ik kom zeker terug.

Betty Hartog
5 maanden geleden

Gisteren een leerzame en gezellige wandeling in De Vennen gehad. Henk, ook al is het een stukje rijden ....ik ga zeker nog eens mee, Dank . groet, Betty

Yvette Taken
5 maanden geleden

Een wandeling door t mooie Nijmegen. Henk vertelt veel over de geschiedenis en laat mooie stukken van de stad zien. Daarnaast goede fotografie-tips als het over kijken en compositie gaat. Super!

Johannes Jongsma
6 maanden geleden

Hoi Henk,
Doe graag mee deze ochtend.
Mijn zoomlens, 100-600 heb ik nog niet, maar wel een goede macrolens 100 mm. Verder een 18-200 lens.
Moet de flitser mee?

Groetjes
Johannes

Ruut Daalder
9 maanden geleden

Hallo Henk,

We hebben een keer samen gefotografeerd in Best, vanuit het Joe Mann theater. Toen vertelde je me over de rondleidingen die je geeft in en om Nijmegen.
Onze fotoclub bezoekt op dinsdag 16 april Nijmegen. We zijn daar dan de hele dag en sluiten de dag af met een gezamenlijke maaltijd. Gedurende de dag zou het leuk zijn wat meer van de stad te zien en te horen van een echte Nijmegenaar. De ervaring leert dat we meestal met 30 à 40 man zijn, deels clubleden, deels partners (die dus niet fotograferen). Dit is natuurlijk een te grote groep ineens. Zie jij mogelijkheden die dag een stuk invulling te geven voor ons, en wellicht heb je nog tips buiten de rondleiding om?
Mijn vrouw en ik zijn volgende week een paar dagen in Nijmegen (8 en 9 maart), wellicht een moment om even te overleggen?

Met vriendelijke groet, Ruut Daalder

Fotowandeling Nijmegen STEUNT en zet zich in voor PUUR - Dans voor mensen met een Beperking !!

Bij PUUR! Dans voor mensen met een beperking draait het vooral om lekker in beweging zijn en plezier hebben in wat je doet. Iedereen met een beperking krijgt bij ons de kans om in groepsverband te dansen en te stralen.

In iedere les worden de leerlingen op hun eigen niveau aangesproken en uitgedaagd zodat bij iedereen het beste naar boven kan komen. In de danslessen, workshops, optredens en overige activiteiten van PUUR! staan dan ook individuele aandacht, zelfvertrouwen en ontwikkeling centraal. Meer informatie www.puurdans.nl .

 

Ton en Lis Niessing zijn Chipclean. Chipclean is een gespecialiseerd bedrijf in het reinigen van Digitale Spiegelreflex, Systeem en middenformaat Camera's, daarnaast zijn we thuis in het kalibreren van lenzen op body's die deze mogelijkheid hebben en het plaatsen van screenprotectors en nieuwe matglazen.

 

Foto: Ton Niessing