Fotowandelingen

In en Rondom Nijmegen

The Nijmegen Experience

staat voor leerzaam, gezelligheid en mooie foto's 

NIEUW in KOPPELS OF ALS INDIVIDU incl. Informatie Routegids

NIEUW NIEUW - FOTWANDELING in Nijmegen incl. Informatie Routegids (pdf), tijdens de fotowandeling gelegenheid om vragen te stellen - meer info https://bit.ly/3m0zVk5

The Nijmegen Experience is een fotowandeling door Nijmegen, uniek in zijn soort en wie kan dat beter dan een echte Nijmegenaar is er één die je een keer beleefd moet hebben. Je loopt en fotografeert door de oudste stad van Nederland. Wanneer je door Nijmegen loopt en je weet de mooie plekjes te vinden dan waan je of je terug gaat in de tijd of heb je meer interesse in natuur ?!

De natuurgebieden rondom Nijmegen zoals De Vennen en De Stadswaard zijn uniek in hun soort.

Waarom natuurgebied De Vennen ? Een schitterend natuur- vennengebied in de buurt van Nijmegen . De Overasseltse en Hatertse Vennen is een bijzonder gebied met glooiende rivierduinen, vele vennen en uitge - strekte heidevelden. Ook al liggen de rivieren Maas en Waal nu ver van dit gebied vandaan, zij zijn de makers van dit landschap. Na de laatste ijs - tijd, zo’n 10.000 jaar geleden, was Nederland een poolwoestijn. Zand uit de bedding van de Maas werd hier door de heersende zuidwestenwind tot hoge duinen opgeblazen. 

Waarom De Stadswaard?  Via het voetgangersbruggetje ‘Ooypoort’, loop je zo vanuit het stadse gewoel een ruig stukje natuur binnen, langs de druk bevaren Waal, door grasland en langs drassige oevers van de pas gegraven nevengeul. Waar we op zoek gaan naar de Koniks paarden en de Galloway runderen. Wij lopen in een stukje ongerepte natuur tussen 2 wateren in. Het is een geweldig mooi natuurgebied, ruig, water, waalstranden halverwege de ochtend gaan wij koffiedrinken bij 't Roosje (voor eigen rekening).

 

Dit zijn fotowandelingen en geen workshops. Wat is het verschil ? Ik neem je mee door de oude stad Nijmegen en de mooiste natuurgebieden rondom Nijmegen en vertel met veel enthousiasme iets over de geschiedenis van Nijmegen en de schitterende natuurgebieden zoals De Vennen en De Stadswaard. Tips & Trucs zullen altijd wel gedeeld worden door mij en de deelnemers.

 

De datums zijn: U kunt direct boeken. Zoek je Nijmegen Experience op en boek !

The Nijmegen Experience (koppels / individu) - 25 april - 16 mei 2021 - 6 juni - 11 juli 2021

 

Coronaprotocol Fotowandeling Nijmegen

Onderstaande regels zijn tot nader order van toepassing op zowel groep- als individuele workshops / fotowandelingen. Wij hanteren de regels die zijn voorgeschreven door de overheid.

  • we houden 1.5 meter afstand
  • hoest en niest in de binnenkant van je elleboog
  • gebruik papieren zakdoekjes
  • was vaak je handen 
  • wij schudden geen handen
  • kom op tijd
  • blijf thuis als je verkouden, keelpijn, lichte hoest, lichte koorts of grieperig bent
  • ben jij of je familie in quarantaine blijf thuis

De afspraak is dat wij altijd 1.5 meter afstand houden als we niet tot hetzelfde huishouden behoren !!

Reactie plaatsen

Reacties

M. Guns
2 maanden geleden

Ik heb een heel gezellige en leerzame ochtendwandeling gehad. Bedankt voor de organisatie en de nodige informatie waardoor ik veel kennis van Nijmegen heb meegekregen.

Michela Edelbroek
3 maanden geleden

Hartelijk dank voor de leuke stadswandeling door Nijmegen afgelopen zondag. Ik ben een aantal weetjes rijker over de stad waar ik binnenkort drie jaar woon. Ik stuur een aantal foto’s op, die ik genomen heb.

Hartelijke groeten en misschien tot ziens bij foto Roos!

Wilbert Plomp
10 maanden geleden

De Stadswaard - Mooie lucht 😁. Was weer een top wandeling. Bedankt Henk Vanetie

Nicole Spliethof
10 maanden geleden

Fotowandeling De Stadswaard - Erg leuk en leerzaam vanmorgen! Dank je Henk en tot een volgende keer!

Riny Bongarts
10 maanden geleden

Zondagochtend een heel gezellige fotowandeling gehad met een gezellige club mensen door de stadswaard. Als je het nog een beetje vroeg vind dan gaat dat snel veranderen door het grote enthoudiasme van Henk. Hij geeft allemaal tips zodat je thuis komt met mooie foto's. bedankt

Trea Verlangen
een jaar geleden

Henk, ik heb genoten van de wandeling in Nijmegen...bedankt voor je enthousiasme en al je tips!

Lizette Moorman
een jaar geleden

Super leuke fotowandeling gehad en uiteraard veel foto's gemaakt in het centrum van Nijmegen van fotowandeling Nijmegen bij Henk Vanetie, nogmaals bedankt Henk πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ.

Henk Vanetie
een jaar geleden

Hoi Henk,

Bedankt voor de gezellige en leerzame wandeling.

Mvg,
Rosanne Veltkamp

Ray Burgzorg
een jaar geleden

Henk, super bedankt voor de ochtend. Was heel erg gezellig met het clubje fotografen onderling en je liet ons Nijmegen van zijn mooie kanten zien. Voor een ieder die een keer met Henk Vanetie op stap wilt gaan, is het zeker een aanrader. Zijn enthousiasme en passie voor fotografie maken het zeker aangenaam om met de rondleiding mee te gaan.
Top Henk

Astrid Kasteleijn
een jaar geleden

Hallo, ik heb ook via social deal een voucher maar zie niet hoe ik kan reserveren. Ik wil graag - als het kan - maandag 13 januari mee. Astrid

Fotowandeling Nijmegen STEUNT en zet zich in voor PUUR - Dans voor mensen met een Beperking !!

Bij PUUR! Dans voor mensen met een beperking draait het vooral om lekker in beweging zijn en plezier hebben in wat je doet. Iedereen met een beperking krijgt bij ons de kans om in groepsverband te dansen en te stralen.

In iedere les worden de leerlingen op hun eigen niveau aangesproken en uitgedaagd zodat bij iedereen het beste naar boven kan komen. In de danslessen, workshops, optredens en overige activiteiten van PUUR! staan dan ook individuele aandacht, zelfvertrouwen en ontwikkeling centraal. Meer informatie www.puurdans.nl .

 

Ton en Lis Niessing zijn Chipclean. Chipclean is een gespecialiseerd bedrijf in het reinigen van Digitale Spiegelreflex, Systeem en middenformaat Camera's, daarnaast zijn we thuis in het kalibreren van lenzen op body's die deze mogelijkheid hebben en het plaatsen van screenprotectors en nieuwe matglazen.

 

Foto: Ton Niessing