HATERTSE EN OVERASSELTSE VENNEN

een uniek natuur gebied 

WORKSHOP NATUURFOTOGRAFIE DE VENNEN

In deze wervelende workshop cq. Fotowandeling in een heel mooi natuurgebied dichtbij Nijmegen geef ik u o.a. tips en trucs om nog mooiere foto's te maken.  Gedurende de 4  uur neem ik u mee in het mooiste vennengebied van Gelderland. We gaan prachtige unieke foto's maken van dit unieke stukje Nederland. 

Natuurfotografie is een vak apart binnen de fotografie, maar wel een vak wat iedereen kan leren. In deze workshop geef ik je veel tips. Deze tips zijn bedoeld om je als fotograaf beter te maken. In korte tijd leert u de aspecten van natuurfotografie. Deze workshop natuurfotografie is eventueel "custom made" . Ik wil graag van te voren weten wat je graag zo willen leren of verbeteren.  Deze workshop is zowel voor de beginnende als de gevorderde fotograaf, tenslotte leert iedereen op z'n eigen niveau. 

Zoals je allen weet een duurdere camera leidt niet altijd tot mooiere en betere foto's , daar komt wel iets meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan kijken en zien. Je gaat samen met mij aan de slag om anders te leren kijken, jouw camera beter te leren kennen en dat je de wereld anders gaat zien  namelijk door de oog van de camera !

Wat neem ik mee voor deze workshop?

  • camera - systeem, compact of een spiegelreflex
  • statief wordt aanbevolen
  • lenzen - zoom groothoek of een telelens om evt. dieren bij te halen,  maak je keuze. Met iedere lens kan je beginnen met natuurfotografie
  • en je goede humeur

Interesse in deze workshop klik dan op deze link

 

Wat zijn de Haterse en Overasseltse Vennen?

De Hatertse en Overasseltse  vennen liggen ten zuidwesten van Nijmegen. Het zijn één van de mooiste natuurgebieden van deze regio (ongeveer 520 ha), gelegen in kleine pittoreske velden waar het vee nog vredig grazen. Elk seizoen heeft zijn eigen kleuren en geuren. Dit gebied met z'n natuurlijke vennen herbergt prachtige magische plaatsen. In de herfst overheersen de kleuren Rood, Groen, Geel en Oranje. In de zomer wuiven de pluimen van wollegras en veenpluis in de wind. De dennengeur prikkelt de neus. In de winter geeft het landschap zijn uitgestrektheid prijs.

Het gebied bestaat uit een aantal vennen (totaal van 20 vennen)  gelegen in een grotendeels bosgebied, heidevennen , restanten van eiken hakhout en rivierduinen, . Vennen zijn waterpartijen die niet worden gevoed vanuit het grondwater, maar grotendeels door regenwater, wat mineraal arm water is.  De vennen staan ook bekend om de vele soorten vogels die hier ieder jaar weer broeden (80 soorten). Tevens leven er dassen, reeën, vossen, bunzing en nog meer kleine zoogdiersoorten. Vanaf April vliegen er verschillende soorten libellen en juffers, bij de vennen leven salamanders, kikkers en padden. Paddenstoelen in overvloed in het nazomer seizoen. Aan de rand van het gebied is de 15e-eeuwse ruïne van St. Walrickkapel te zien met de bekende Koortsboom (lapjesboom). Deze zomereik is behangen met lapjes stof door zieke mensen die hopen op genezing.

Wilt u deze fotowandeling / workshop ervaren, bestel deze dan direct.

Prijs van deze workshop bedraagt slechts € 99,00   - Doorgang minimaal 4 personen groepen zijn tot maximaal 12 personen. Duur is ca. 3.5 uur - start rond 09.00 uur .

Geïnteresseerd, klik op de datum en boek deze workshop

Productinformatie "Workshop landschapsfotografie 17 oktober 2020"

AFGELAST IVM CORONA MAATREGELEN van 13-10-2020.

Fotowandeling Nijmegen i.s.m. Foto Roos is deze workshop tot stand gekomen.

Een goede landschapsfoto is zelden een toevalstreffer. De locatie, het tijdstip, de juiste techniek, het goed gebruik van filters en jouw visie, het speelt allemaal een belangrijke rol.
Wil je ook leren om prachtige landschapsfoto's te maken? Maak dan een goede start door deze workshop te volgen.

De workshop wordt gegeven in de omgeving van Nijmegen,
We gaan in de praktijk aan de slag op bij de Hatertse Vennen of bij de Spiegelwaal (15 november)

De cursusbegeleider is Henk Vanetie, bekend van Fotowandelingnijmegen.nl en van Vanetiefotografie.nl.
Bij de techniek van het fotograferen van landschappen is er aandacht voor compositie, beeldinhoud en het gebruik van filters.
Hierbij moet je denken aan grijsfilter, grijsverloop filter en polarisatiefilter. Ik demonstreer met filters van het prachtige merk H&Y , meer info bij De Greef & Partner of Foto Roos in Nijmegen https://bit.ly/2WwrIbV

Duur: 1 bijeenkomst van 2,5 uur

Datum en Tijd: Zaterdag 17 oktober vanaf 08.30 uur

Locatie: Haterse Vennen bij Nijmegen
Benodigdheden:

  • Je kunt met iedere camera waarop filters te plaatsen zijn deelnemen
  • omdat het ook gaat om het fotograferen van landschappen met gebruik maken van filters zijn één of meerder grijsfilters, een grijsverloop of een polarisatiefilter fijn
  • een goed statief omdat we met lange sluitertijden gaan werken
  • Prijs: 49,00 inclusief een hand out na afloop van de workshop en koffie - inschrijven kan via de website van Foto Roos https://bit.ly/32y4Nka

    Deelnemers aan de workshop krijgen 10% korting op filters en statieven bij Foto Roos op vertoon van je inschrijving tot 1 maand na afloop van de workshop

Verdere links naar "Workshop landschapsfotografie Spiegelwaal 15 november  2020" - https://bit.ly/32ry9AK

Doorgang minimaal 5 personen groepen zijn tot maximaal 10 personen. Duur is ca. 2,5 uur.
Ik zie je graag 17 oktober a.s.

Met natuurlijke groet,

Henk Vanetie

Reactie plaatsen

Reacties

Ton van Veen
2 maanden geleden

Goedemorgen Henk,
Ik heb interesse in de workshop op 15 november maar heb een paar vragen:
- Is het veel lopen
- Ik heb zelf geen filters (wel van Wish), kan ik die dan lenen bij jou?
Groeten,

Ton

René Beijer
2 maanden geleden

Afgelopen zondag mijn 1e workshop bij Henk gehad. Met groot enthousiasme en met veel kennis heeft Henk mij veel geleerd. Instellingen, compositie etc. Veel kwam aan bod. Echt een aanrader !!!

Ronald V.
een jaar geleden

Vol enthousiasme vertelt Henk over fotografie en wijst ons er fijntjes dat we eerst eens rustig moeten kijken voordat we beginnen te knippen.
Het weer zat aan het eind wat tegen, maar dat veranderde niets aan de bevlogenheid van Henk, die de terugweg gebruikte om ons diverse eigen foto's te laten zien met toelichtingen en vragen te stellen over de onderwerpen van de cursus.

Frits T.
een jaar geleden

Bedankt voor je fijne toer en enthousiasme.Ik heb er zeker wat van opgestoken. De eerste opdracht ( maak maar foto's en ik kijk wat jullie doen) die je gaf was meesterlijk. Geeft super aan wat je als fotograaf moet gaan doen: kijken en nadenken.

Johannes J.
een jaar geleden

Dit was een gave interessante workshop waar ik veel van heb opgestoken.
Met name de quiz vragen na de uitleg moet je er in houden. Dynamiek met de cursisten.
De demo met jou camera over ISO, WB e.d. Was ook erg goed. Jammer van de regen maar dat is overmacht.

Diana
2 jaar geleden

Voor de 2e en 3e keer mee geweest met Henk, eerst met de workshop avondfotografie in het Landschaftspark in Duisburg en daarna in de Hatertse Vennen. Ook deze beide keren weer zeer genoten van alle tips, uitleg en enthousiasme van Henk. Het was weer heel leuk en gezellig en een hoop gezien en vastgelegd.

Erika
2 jaar geleden

Afgelopen zondag zijn ik en mijn zus mee geweest met de fotowandeling in de Vennen. Een erg mooi gebied om het fotograferen beter onder de knie te krijgen. Henk geeft tips aan elke afzonderlijke fotograaf. Naast dat het leerzaam was, was de sfeer in de groep ook gezellig. De fotograaf is ervaren en professioneel, maar ook persoonlijk en heeft humor. De workshop is geschikt voor alle leeftijden.