HATERTSE EN OVERASSELTSE VENNEN

een uniek natuur gebied 

WORKSHOP NATUURFOTOGRAFIE DE VENNEN

In deze wervelende workshop cq. Fotowandeling in een heel mooi natuurgebied dichtbij Nijmegen geef ik u o.a. tips en trucs om nog mooiere foto's te maken.  Gedurende de 4  uur neem ik u mee in het mooiste vennengebied van Gelderland. We gaan prachtige unieke foto's maken van dit unieke stukje Nederland. 

Natuurfotografie is een vak apart binnen de fotografie, maar wel een vak wat iedereen kan leren. In deze workshop geef ik je veel tips. Deze tips zijn bedoeld om je als fotograaf beter te maken. In korte tijd leert u de aspecten van natuurfotografie. Deze workshop natuurfotografie is eventueel "custom made" . Ik wil graag van te voren weten wat je graag zo willen leren of verbeteren.  Deze workshop is zowel voor de beginnende als de gevorderde fotograaf, tenslotte leert iedereen op z'n eigen niveau. 

Zoals je allen weet een duurdere camera leidt niet altijd tot mooiere en betere foto's , daar komt wel iets meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan kijken en zien. Je gaat samen met mij aan de slag om anders te leren kijken, jouw camera beter te leren kennen en dat je de wereld anders gaat zien  namelijk door de oog van de camera !

Wat neem ik mee voor deze workshop?

  • camera - systeem, compact of een spiegelreflex
  • statief wordt aanbevolen
  • lenzen - zoom groothoek of een telelens om evt. dieren bij te halen,  maak je keuze. Met iedere lens kan je beginnen met natuurfotografie
  • en je goede humeur

Interesse in deze workshop klik dan op deze link

 

Wat zijn de Haterse en Overasseltse Vennen?

De Hatertse en Overasseltse  vennen liggen ten zuidwesten van Nijmegen. Het zijn één van de mooiste natuurgebieden van deze regio (ongeveer 520 ha), gelegen in kleine pittoreske velden waar het vee nog vredig grazen. Elk seizoen heeft zijn eigen kleuren en geuren. Dit gebied met z'n natuurlijke vennen herbergt prachtige magische plaatsen. In de herfst overheersen de kleuren Rood, Groen, Geel en Oranje. In de zomer wuiven de pluimen van wollegras en veenpluis in de wind. De dennengeur prikkelt de neus. In de winter geeft het landschap zijn uitgestrektheid prijs.

Het gebied bestaat uit een aantal vennen (totaal van 20 vennen)  gelegen in een grotendeels bosgebied, heidevennen , restanten van eiken hakhout en rivierduinen, . Vennen zijn waterpartijen die niet worden gevoed vanuit het grondwater, maar grotendeels door regenwater, wat mineraal arm water is.  De vennen staan ook bekend om de vele soorten vogels die hier ieder jaar weer broeden (80 soorten). Tevens leven er dassen, reeën, vossen, bunzing en nog meer kleine zoogdiersoorten. Vanaf April vliegen er verschillende soorten libellen en juffers, bij de vennen leven salamanders, kikkers en padden. Paddenstoelen in overvloed in het nazomer seizoen. Aan de rand van het gebied is de 15e-eeuwse ruïne van St. Walrickkapel te zien met de bekende Koortsboom (lapjesboom). Deze zomereik is behangen met lapjes stof door zieke mensen die hopen op genezing.

Wilt u deze fotowandeling / workshop ervaren, bestel deze dan direct.

Prijs van deze workshop bedraagt slechts € 99,00   - Doorgang minimaal 4 personen groepen zijn tot maximaal 12 personen. Duur is ca. 3.5 uur - start rond 09.00 uur .

Geïnteresseerd, klik op de datum en boek deze workshop

Tijdens deze workshop gaan we uitgebreid hebben over de vragen die je hebt in natuurfotografie. De technische aspecten waarbij er korte opdrachten worden gegeven om de techniek beter onder de knie te krijgen ook op 1.5 meter afstand.

Als eerste nemen wij alle Corona maatregelen in acht, zolang de overheid deze stelt.

Anders leren kijken namelijk door de lens van de camera hoe doen we dat ?

Er zal ook aandacht besteedt worden aan camera- instellingen zoals sluitertijden, diafragma. We tijd besteden aan compositie, standpunten en perspectieven.

Na deze workshop ga je naar huis met veel waardevolle informatie, tips en ideeën en een naslagwerk over natuurfotografie.

Ik zie u graag zondagmorgen 13 september rond 09.00 uur en maken wij een hele gezellige ochtend van.


Doorgang minimaal 4 personen groepen zijn tot maximaal 12 personen. Duur is ca. 3-4 uur.

Met beeldende groet,

Henk Vanetie

Reactie plaatsen

Reacties

Ronald V.
8 maanden geleden

Vol enthousiasme vertelt Henk over fotografie en wijst ons er fijntjes dat we eerst eens rustig moeten kijken voordat we beginnen te knippen.
Het weer zat aan het eind wat tegen, maar dat veranderde niets aan de bevlogenheid van Henk, die de terugweg gebruikte om ons diverse eigen foto's te laten zien met toelichtingen en vragen te stellen over de onderwerpen van de cursus.

Frits T.
9 maanden geleden

Bedankt voor je fijne toer en enthousiasme.Ik heb er zeker wat van opgestoken. De eerste opdracht ( maak maar foto's en ik kijk wat jullie doen) die je gaf was meesterlijk. Geeft super aan wat je als fotograaf moet gaan doen: kijken en nadenken.

Johannes J.
9 maanden geleden

Dit was een gave interessante workshop waar ik veel van heb opgestoken.
Met name de quiz vragen na de uitleg moet je er in houden. Dynamiek met de cursisten.
De demo met jou camera over ISO, WB e.d. Was ook erg goed. Jammer van de regen maar dat is overmacht.

Diana
2 jaar geleden

Voor de 2e en 3e keer mee geweest met Henk, eerst met de workshop avondfotografie in het Landschaftspark in Duisburg en daarna in de Hatertse Vennen. Ook deze beide keren weer zeer genoten van alle tips, uitleg en enthousiasme van Henk. Het was weer heel leuk en gezellig en een hoop gezien en vastgelegd.

Erika
2 jaar geleden

Afgelopen zondag zijn ik en mijn zus mee geweest met de fotowandeling in de Vennen. Een erg mooi gebied om het fotograferen beter onder de knie te krijgen. Henk geeft tips aan elke afzonderlijke fotograaf. Naast dat het leerzaam was, was de sfeer in de groep ook gezellig. De fotograaf is ervaren en professioneel, maar ook persoonlijk en heeft humor. De workshop is geschikt voor alle leeftijden.