De Stadswaard - The Best Nature

 

 

 

In de achtertuin van Nijmegen

WORKSHOP NATUURFOTOGRAFIE DE STADSWAARD 

Zoals je weet een duurdere camera leidt niet altijd tot mooiere en betere foto's , daar komt wel iets meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan kijken en zien. Je gaat samen met mij aan de slag om anders te leren kijken, jouw camera beter te leren kennen en dat je de wereld anders gaat zien  namelijk door de oog van de camera !

Deze workshop is in een "fotowandeling" jasje gestoken in één van de bijzonderste gebieden van Gelderland.

Ik neem je mee en geef je tips en advies op het gebied van natuur- dierenfotografie.

Gedurende de 3,5  uur neem ik u mee in het mooiste struingebied van Gelderland. We gaan prachtige unieke foto's maken van dit unieke stukje Nederland. Tijdens deze workshop zullen wij  waarschijnlijk wandelend de Koniks paarden en Galloways tegen kunnen komen. Hoe gaaf is dat om deze dieren van dichtbij te fotograferen.

Natuurfotografie is een vak apart binnen de fotografie, maar wel een vak wat iedereen kan leren.

In deze workshop geef ik je veel tips. Deze tips zijn bedoeld om je als fotograaf beter te maken. In korte tijd leert u de aspecten van natuurfotografie. Deze workshop natuurfotografie is eventueel "custom made" . Ik wil graag van te voren weten wat je graag zo willen leren of verbeteren.  Deze workshop is zowel voor de beginnende als de gevorderde fotograaf, tenslotte leert iedereen op z'n eigen niveau. 

De datums voor deze workshop zijn: 1 maart en 21 juni  2020 - start tussen 08.30 uur en 09.00 uur en eindigt rond 12.00 - 12.30 uur.

 

Wat zijn de voorwaarden voor deze workshop?

  • camera - systeem, compact of een spiegelreflex
  • statief wordt aanbevolen
  • lenzen - zoom groothoek of een telelens om evt. dieren dichterbij te halen,  maak je keuze. Met iedere lens kan je beginnen met natuurfotografie
  • en je goede humeur

Je wilt graag deze workshop boeken klik dan op deze link

 

De Stadswaard waar ligt dat eigenlijk ?

De Stadswaard bevind zich in de Ooijpolder. Als "achtertuin" van de stad Nijmegen, de Ooijpolder is schitterend zowel in de zomer als in de winter.

De route voert u door de schilderachtige omgeving van de Oude Waal en uiteindelijk naar de Groenlanden, die beide deel uitmaken van het natuurgebied de Gelderse Poort. We zullen op zoek gaan naar de Konikspaarden en de Galloway runderen, aan de noordkant kijkt uit over de voormalige steenfabriek. De Stadswaard  met zijn mooie habitat, unieke planten, nestelende ooievaars (april, mei) en grazende Koniks paarden en Galloway runderen.

In april en oktober, is een goede plek om te foeragerende beflijsters zien. Het hele jaar door zijn er volop verschillende soorten vogels te zien.  Denk aan bijv. aan Kleine Karakiet, Grasmussen, De Zwarte Stern,  Lepelaars, Grutto's, Fuut, Reigers, Kolganzen en met een beetje geluk een vliegt er ook zo maar een IJSvogel voorbij. In de schemering, dassen, hazen, konijnen en vossen.  De Groenlanden is een innerlijk dijkgebied dat uit afgezet rivierklei bestaat. In dit open polderland liggen terpen en oude dijken grenzend aan het buitengebied met oevers, bossen, moerassen en vijvers.

 

Duur is ca. 3,5 uur - doorgang bij minimaal 4 personen, maximaal 12 personen.

Geïnteresseerd? Boek dan deze avontuurlijke wandeling hieronder !

Voor vragen bel 06-11565682 of stuur een email info@fotowandelingnijmegen.nl

Met natuurlijke groet,

Henk Vanetie

Een workshop voor mensen die iets met de Natuur hebben. Tijdens deze workshop gaan we uitgebreid hebben over de vragen die je hebt in natuur- dierenfotografie. De technische aspecten waarbij er kleine opdrachten worden gegeven om de techniek beter onder de knie te krijgen.

We gaan in op aspecten als leren kijken, wat moet je foto vertellen, is het interessant om zo iets in beeld te brengen.

Er zal ook aandacht besteedt worden aan camera- instellingen zoals sluitertijden, diafragma. We tijd besteden aan compositie, standpunten en perspectieven.

Na deze workshop ga je naar huis met veel waardevolle informatie, tips en ideeën. 

Ik zie u graag zondagmorgen 24 mei 2020 en tijdens deze workshop maken we er een leerzame en gezellige ochtend van.

U ontvangt ca. 5 dagen van te voren alle informatie over deze workshop.

Doorgang minimaal 4 personen groepen zijn tot maximaal 12 personen. Duur is ca. 4 uur.

Met natuurlijke groet,

Henk Vanetie

Reactie plaatsen

Reacties

Jacqueline Pepping
4 maanden geleden

ik heb de fotocursus stadwaarts 19 januari als prettig bevonden. Ik heb in deze uren veel geleerd. Maar je kunt nog meer leren dmv oefenen

Claudia Schoenmakers
8 maanden geleden

Fotowandeling, echt een aanrader! In een ochtend veel geleerd over de verschillende camera instellingen en composities tijdens de fotowandeling op 15-09 in de Stadswaard. Henk geeft praktische handvaten en goede tips mee voor zowel een beginnende als gevorderde hobbyfotograaf. Voor herhaling vatbaar!

Daniëlle van Uden
9 maanden geleden

Zondagmorgen workshop natuurfotografie gedaan. Was top! Thanks Henk en zeker tot een volgende keer!

Henk Vanetie
een jaar geleden

Hallo Petra en Esther, zoals ik jullie heb ik geïnformeerd was dit een uitzondering wat betreft de grote van de groep. Normaal is max 12 personen.

Petra Marcus
een jaar geleden

Bedankt voor de leuke ochtend. Ik weet dat de groep groter was dan je normaal gewend bent en ik vond het ook echt aan de grote kant. Wat kleiner maakt het net wat intiemer en dan leer je er waarschijnlijk meer van. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb genoten van het mooie gebied en de leuke afwisseling van water, zand, natuur de dieren en het uitzicht bij de koffiestop.

Esther Schagen
een jaar geleden

Ik vond het een leuke workshop; mooi gebied en weer goeie tips gekregen. Wat mij betreft zou de groep wel kleiner mogen zijn. Dan is er meer aandacht.

Jos Karate
een jaar geleden

Henk sta je met raad en daad bij voor de juiste instellingen en compositie van en voor het maken van goede foto's.

Diane Blom
een jaar geleden

Afgelopen zondag ben ik met Henk in De Stadswaard geweest. Mijn doel was om de mogelijkheden van mijn camera beter te kunnen benutten. Ik heb een hele mooie, boeiende ochtend gehad. De omgeving is prachtig en het weer werkte gelukkig mee. Henk is een enthousiast verteller, geduldig en inspirerend. Ik heb veel geleerd en bovendien handige tips en trucs meegekregen. Henk, bedankt voor de interessante workshop.

Kara van Heumen
een jaar geleden

We hebben een leuke en leerzame ochtend gehad.
Veel mooie foto's gemaakt.