De Stadswaard - The Best Nature

 

 

 

In de achtertuin van Nijmegen

WORKSHOP NATUURFOTOGRAFIE DE STADSWAARD 

Zoals je weet een duurdere camera leidt niet altijd tot mooiere en betere foto's , daar komt wel iets meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan kijken en zien. Je gaat samen met mij aan de slag om anders te leren kijken, jouw camera beter te leren kennen en dat je de wereld anders gaat zien  namelijk door de oog van de camera !

Deze workshop is in een "fotowandeling" jasje gestoken in één van de bijzonderste gebieden van Gelderland.

Ik neem je mee en geef je tips en advies op het gebied van natuur- dierenfotografie.

Gedurende de 3,5  uur neem ik u mee in het mooiste struingebied van Gelderland. We gaan prachtige unieke foto's maken van dit unieke stukje Nederland. Tijdens deze workshop zullen wij  waarschijnlijk wandelend de Koniks paarden en Galloways tegen kunnen komen. Hoe gaaf is dat om deze dieren van dichtbij te fotograferen.

Natuurfotografie is een vak apart binnen de fotografie, maar wel een vak wat iedereen kan leren.

In deze workshop geef ik je veel tips. Deze tips zijn bedoeld om je als fotograaf beter te maken. In korte tijd leert u de aspecten van natuurfotografie. Deze workshop natuurfotografie is eventueel "custom made" . Ik wil graag van te voren weten wat je graag zo willen leren of verbeteren.  Deze workshop is zowel voor de beginnende als de gevorderde fotograaf, tenslotte leert iedereen op z'n eigen niveau. 

Momenteel alleen landschapsfotografie met filters actueel op 15 november a.s.

Wat zijn de voorwaarden voor deze workshop?

  • camera - systeem, compact of een spiegelreflex
  • statief wordt aanbevolen
  • lenzen - zoom groothoek of een telelens om evt. dieren dichterbij te halen,  maak je keuze. Met iedere lens kan je beginnen met natuurfotografie
  • en je goede humeur

Je wilt graag deze workshop boeken klik dan op deze link

 

De Stadswaard waar ligt dat eigenlijk ?

De Stadswaard bevind zich in de Ooijpolder. Als "achtertuin" van de stad Nijmegen, de Ooijpolder is schitterend zowel in de zomer als in de winter.

De route voert u door de schilderachtige omgeving van de Oude Waal en uiteindelijk naar de Groenlanden, die beide deel uitmaken van het natuurgebied de Gelderse Poort. We zullen op zoek gaan naar de Konikspaarden en de Galloway runderen, aan de noordkant kijkt uit over de voormalige steenfabriek. De Stadswaard  met zijn mooie habitat, unieke planten, nestelende ooievaars (april, mei) en grazende Koniks paarden en Galloway runderen.

In april en oktober, is een goede plek om te foeragerende beflijsters zien. Het hele jaar door zijn er volop verschillende soorten vogels te zien.  Denk aan bijv. aan Kleine Karakiet, Grasmussen, De Zwarte Stern,  Lepelaars, Grutto's, Fuut, Reigers, Kolganzen en met een beetje geluk een vliegt er ook zo maar een IJSvogel voorbij. In de schemering, dassen, hazen, konijnen en vossen.  De Groenlanden is een innerlijk dijkgebied dat uit afgezet rivierklei bestaat. In dit open polderland liggen terpen en oude dijken grenzend aan het buitengebied met oevers, bossen, moerassen en vijvers.

 

Duur is ca. 3,5 uur - doorgang bij minimaal 4 personen, maximaal 12 personen.

Geïnteresseerd? Boek dan deze avontuurlijke wandeling hieronder !

Voor vragen bel 06-2933 3465 of stuur een email info@fotowandelingnijmegen.nl

Met natuurlijke groet,

Henk Vanetie

Productinformatie "Workshop landschapsfotografie 15 november 2020"

Fotowandeling Nijmegen i.s.m. Foto Roos is deze workshop tot stand gekomen.

Een goede landschapsfoto is zelden een toevalstreffer. De locatie, het tijdstip, de juiste techniek, het goed gebruik van filters en jouw visie, het speelt allemaal een belangrijke rol.
Wil je ook leren om prachtige landschapsfoto's te maken? Maak dan een goede start door deze workshop te volgen.

De workshop wordt gegeven in de omgeving van Nijmegen,
We gaan in de praktijk aan de slag op bij de Hatertse Vennen (6 oktober) of bij de Spiegelwaal .

De cursusbegeleider is Henk Vanetie, bekend van Fotowandelingnijmegen.nl en van Vanetiefotografie.nl.
Bij de techniek van het fotograferen van landschappen is er aandacht voor compositie, beeldinhoud en het gebruik van filters.
Hierbij moet je denken aan grijsfilter, grijsverloop filter en polarisatiefilter. Ik demonstreer met filters van het prachtige merk H&Y , meer info bij De Greef & Partner of Foto Roos in Nijmegen https://bit.ly/2WwrIbV

Duur: 1 bijeenkomst van 2,5 uur

Datum en Tijd: Zondag 15 november vanaf 08.30 uur

Locatie: Haterse Vennen bij Nijmegen
Benodigdheden:

  • Je kunt met iedere camera waarop filters te plaatsen zijn deelnemen
  • omdat het ook gaat om het fotograferen van landschappen met gebruik maken van filters zijn één of meerder grijsfilters, een grijsverloop of een polarisatiefilter fijn
  • een goed statief omdat we met lange sluitertijden gaan werken

    Prijs: 49,00 inclusief een hand out na afloop van de workshop en koffie - inschrijven kan via de website van Foto Roos https://bit.ly/32ry9AK

      Deelnemers aan de workshop krijgen 10% korting op filters en statieven bij Foto Roos op vertoon van je inschrijving tot 1 maand na afloop van de workshop

Verdere links naar "Workshop landschapsfotografie 17 oktober 2020" - https://bit.ly/32y4Nka

Doorgang minimaal 5 personen groepen zijn tot maximaal 10 personen. Duur is ca. 2,5 uur.
Ik zie je graag 10 november a.s.

Met natuurlijke groet,

Henk Vanetie

Reactie plaatsen

Reacties

Idzard Stoker
5 maanden geleden

Ik heb de fotoworkshop De Stadswaard op 21 juni gedaan. Het was een erg leerzame ochtend, waarbij we in zijn gegaan op algemene fotografiekennis (belichtingsdriehoek, compositie e.d.) en tevens op technieken die de camera mogelijk maakt (bracketing, filters, scherpstelmogelijkheden). Al met al een erg leerzame workshop!

Jacqueline Pepping
11 maanden geleden

ik heb de fotocursus stadwaarts 19 januari als prettig bevonden. Ik heb in deze uren veel geleerd. Maar je kunt nog meer leren dmv oefenen

Claudia Schoenmakers
een jaar geleden

Fotowandeling, echt een aanrader! In een ochtend veel geleerd over de verschillende camera instellingen en composities tijdens de fotowandeling op 15-09 in de Stadswaard. Henk geeft praktische handvaten en goede tips mee voor zowel een beginnende als gevorderde hobbyfotograaf. Voor herhaling vatbaar!

Daniëlle van Uden
een jaar geleden

Zondagmorgen workshop natuurfotografie gedaan. Was top! Thanks Henk en zeker tot een volgende keer!

Henk Vanetie
2 jaar geleden

Hallo Petra en Esther, zoals ik jullie heb ik geïnformeerd was dit een uitzondering wat betreft de grote van de groep. Normaal is max 12 personen.

Petra Marcus
2 jaar geleden

Bedankt voor de leuke ochtend. Ik weet dat de groep groter was dan je normaal gewend bent en ik vond het ook echt aan de grote kant. Wat kleiner maakt het net wat intiemer en dan leer je er waarschijnlijk meer van. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb genoten van het mooie gebied en de leuke afwisseling van water, zand, natuur de dieren en het uitzicht bij de koffiestop.

Esther Schagen
2 jaar geleden

Ik vond het een leuke workshop; mooi gebied en weer goeie tips gekregen. Wat mij betreft zou de groep wel kleiner mogen zijn. Dan is er meer aandacht.

Jos Karate
2 jaar geleden

Henk sta je met raad en daad bij voor de juiste instellingen en compositie van en voor het maken van goede foto's.

Diane Blom
2 jaar geleden

Afgelopen zondag ben ik met Henk in De Stadswaard geweest. Mijn doel was om de mogelijkheden van mijn camera beter te kunnen benutten. Ik heb een hele mooie, boeiende ochtend gehad. De omgeving is prachtig en het weer werkte gelukkig mee. Henk is een enthousiast verteller, geduldig en inspirerend. Ik heb veel geleerd en bovendien handige tips en trucs meegekregen. Henk, bedankt voor de interessante workshop.

Kara van Heumen
2 jaar geleden

We hebben een leuke en leerzame ochtend gehad.
Veel mooie foto's gemaakt.