Foto's en Natuur 

Een Workshop 1 op 1 in natuurfotografie kan erg verrijkend zijn, waarbij wij de kunst van het fotograferen van de natuur leren, terwijl wij midden in deze natuur bevinden. Ik leer je de verschillende aspecten van natuurfotografie.

Landschappen zijn o.a. een onderdeel van de Masterclass Natuurfotografie.

 

Een goede landschaps- natuurfoto is zelden een toevalstreffer. De locatie, het tijdstip, de juiste techniek, het goed gebruik van filters en jouw visie spelen allemaal een belangrijke rol. Het kan je helpen bij het begrijpen en het vinden van bepaalde invalshoeken en creativiteit. Leg de pracht van de natuur op unieke wijze vast.


Wil je ook leren om prachtige natuur- landschapsfoto's te maken? Maak dan een goede start door deze masterclass te volgen.
Deze masterclass worden verzorgd in o.a. de Hatertse & Overasseltse Vennen en De Stadswaard (Ooijpolder) bij Nijmegen. NP Maasduinen in Bergen (Noord-Limburg).

Ik neem en laat je zien hoe mijn werkwijze is en hoe je de beste natuur- landschapsfoto's kunt maken.
We gaan in de praktijk aan de slag in één van de bovengenoemde gebieden.


Bij de techniek van het fotograferen van landschappen is er aandacht voor compositie, beeldinhoud en het gebruik van filters.
Hierbij moet je denken aan grijsfilter, grijsverloop filter en polarisatiefilter.
Duur: ca. 4 uur
Tijd en Locatie: De workshop 1 op 1 zal op locatie zijn en i.o. bepalen we de locatie, tijd en datum. 25 km rondom Nijmegen (anders komen er reiskosten bij)


Benodigdheden: - Je kunt met iedere camera deelnemen,
- omdat het ook gaat om het fotograferen van de natuur en landschappen gaan wij ook gebruik maken van filters. Deze filters kan je lekker testen, ik heb 2 sets filters die je mag gebruiken. Je kan testen met één of meerdere ND grijsfilters, grijsverloop of een polarisatiefilter.
- een statief omdat we met lange sluitertijden gaan werken.

 

Deze workshop is bedoeld voor de beginnende en gemiddelde fotograaf die een volgende stap wil zetten in de natuurfotografie.. Het is wel handig als je weet hoe je Diafragma, Sluitertijd en ISO op je camera instelt.

Twijfel je of deze workshop aansluit op jouw niveau? Bel 06-2933 3465 of mail henk@vanetiefotografie.nl mij dan gerust om te kijken of het iets voor jou zou kunnen zijn.

 

Met Natuurlijke Groet,

Henk Vanetie

Wat leuk dat je interesse hebt voor deze 1 op 1 leerzame en gezellige Masterclass. Landschappen/ Natuur kom je overal tegen en het is soms zo lastig om dit goed vast te leggen op de gevoelige plaat. Stads-Natuurlandschappen leg je het mooiste af in de ochtend of in de avond. In overleg maken wij een afspraak wanneer en waar en gaan samen naar een hele mooie locatie en ik leer je de kneepjes van deze discipline.

Na deze Masterclass weet jij veel meer hoe jij landschappen of de mooiste natuurplekjes heel mooi op de foto kan vastleggen. Alle aspecten als diafragma, sluitertijden, compositie, witbalans,  filters, welke lenzen je moet gebruiken komen allemaal aan bod.

Heb je vragen bel mij 06-2933 3465 of mail mij info@fotowandelingnijmegen.nl

 

Groetjes Henk Vanetie

 

Award Winnaar van Gelderland 2021 in de categorie Landschappen.

Reactie plaatsen

Reacties

Monique V
2 jaar geleden

Tijdens een 1-op-1 workshop landschapsfotografie (wat eigenlijk niet mijn voorkeur heeft qua discipline) heeft Henk ervoor gezorgd dat ik enthousiast ben geworden! Hij heeft me een aantal technische vaardigheden bijgebracht en me laten spelen met filters, een erg leuke ervaring. Voorbereiding is het halve werk, ik weet nu beter waar ik op kan/moet letten in de praktijk. Aanrader!

Rating: 5 sterren
1 stem