Nieuw Foto Ontdekkingstocht in Nijmegen 13-12-2020.

WORKSHOP NATUURFOTOGRAFIE DE VENNEN

1 op 1 Privé Basiscursus Natuurfotografie 

In deze wervelende workshop cq. Fotowandeling in een heel mooi natuurgebied dichtbij Nijmegen geef ik u o.a. tips en trucs om nog mooiere foto's te maken.  Gedurende de 4  uur neem ik u mee in het mooiste vennengebied van Gelderland. We gaan prachtige unieke foto's maken van dit unieke stukje Nederland. 

Natuurfotografie is een vak apart binnen de fotografie, maar wel een vak wat iedereen kan leren. In deze workshop geef ik je veel tips. Deze tips zijn bedoeld om je als fotograaf beter te maken. In korte tijd leert u de aspecten van natuurfotografie. Deze workshop natuurfotografie is eventueel "custom made" . Ik wil graag van te voren weten wat je graag zo willen leren of verbeteren.  Deze workshop is zowel voor de beginnende als de gevorderde fotograaf, tenslotte leert iedereen op z'n eigen niveau. 

Zoals je allen weet een duurdere camera leidt niet altijd tot mooiere en betere foto's , daar komt wel iets meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan kijken en zien. Je gaat samen met mij aan de slag om anders te leren kijken, jouw camera beter te leren kennen en dat je de wereld anders gaat zien  namelijk door de oog van de camera !

Voor wie is deze praktijk workshop bedoeld?

 • een ieder die begint of meer wilt weten over fotografie (half gevorderd)
 • een ieder die een camera heeft waar je Diafragma, Sluitertijd en ISO kan instellen
 • die heel graag van de Automatische stand af wilt
 • voor iedereen die mooiere foto's wilt maken
 • als je graag met een ervaren fotograaf op stap gaat
 • en voor iedereen die van humor en gezelligheid houdt
 • je gaat naar huis en je maakt daarna altijd mooiere en betere foto's

 

Wat ga je leren?

 • de bediening van je camera 
 • het fotograferen in de M-Stand 
 • de belichtingsdriehoek - hoe staan deze met elkaar in verhouding
 • diafragma - scherpte / diepte in je foto's
 • sluitertijden en ISO
 • composities
 • het maken van scherpe foto's
 • Ter plekke worden foto's getoond en besproken
 • en nog veel meer leerzame tips & trucs
 • een ieder krijgt digitaal een leerboekje die je kan uitprinten om deze in je fototas te doen.

 

Wat zijn de Haterse en Overasseltse Vennen?

De Hatertse en Overasseltse  vennen liggen ten zuidwesten van Nijmegen. Het zijn één van de mooiste natuurgebieden van deze regio (ongeveer 520 ha), gelegen in kleine pittoreske velden waar het vee nog vredig grazen. Elk seizoen heeft zijn eigen kleuren en geuren. Dit gebied met z'n natuurlijke vennen herbergt prachtige magische plaatsen. In de herfst overheersen de kleuren Rood, Groen, Geel en Oranje. In de zomer wuiven de pluimen van wollegras en veenpluis in de wind. De dennengeur prikkelt de neus. In de winter geeft het landschap zijn uitgestrektheid prijs.

Het gebied bestaat uit een aantal vennen (totaal van 20 vennen)  gelegen in een grotendeels bosgebied, heidevennen , restanten van eiken hakhout en rivierduinen, . Vennen zijn waterpartijen die niet worden gevoed vanuit het grondwater, maar grotendeels door regenwater, wat mineraal arm water is.  De vennen staan ook bekend om de vele soorten vogels die hier ieder jaar weer broeden (80 soorten). Tevens leven er dassen, reeën, vossen, bunzing en nog meer kleine zoogdiersoorten. Vanaf April vliegen er verschillende soorten libellen en juffers, bij de vennen leven salamanders, kikkers en padden. Paddenstoelen in overvloed in het nazomer seizoen. Aan de rand van het gebied is de 15e-eeuwse ruïne van St. Walrickkapel te zien met de bekende Koortsboom (lapjesboom). Deze zomereik is behangen met lapjes stof door zieke mensen die hopen op genezing.

 

Duur is ca. 3,5 uur - 1 op 1 Privé workshop !

Geïnteresseerd? Boek dan deze avontuurlijke wandeling hieronder !

Bij inschrijving krijg je een email-bevestiging waar ik vraag met welke merk en type camera je fotografeert en wat je echt zou willen leren.

 

De prijs bedraagt slechts € 149,00 inclusief een bakkie koffie/thee, en een digitale gids die je dan altijd bij je hebt..

Voor vragen bel 06-2933 3465 of stuur een email info@fotowandelingnijmegen.nl

Met natuurlijke groet,

Henk Vanetie

Voorbeeld product

€ 29,95

Voorbeeld product

€ 29,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.

Reactie plaatsen

Reacties

Ton van Veen
10 maanden geleden

Goedemorgen Henk,
Ik heb interesse in de workshop op 15 november maar heb een paar vragen:
- Is het veel lopen
- Ik heb zelf geen filters (wel van Wish), kan ik die dan lenen bij jou?
Groeten,

Ton

René Beijer
10 maanden geleden

Afgelopen zondag mijn 1e workshop bij Henk gehad. Met groot enthousiasme en met veel kennis heeft Henk mij veel geleerd. Instellingen, compositie etc. Veel kwam aan bod. Echt een aanrader !!!

Ronald V.
2 jaar geleden

Vol enthousiasme vertelt Henk over fotografie en wijst ons er fijntjes dat we eerst eens rustig moeten kijken voordat we beginnen te knippen.
Het weer zat aan het eind wat tegen, maar dat veranderde niets aan de bevlogenheid van Henk, die de terugweg gebruikte om ons diverse eigen foto's te laten zien met toelichtingen en vragen te stellen over de onderwerpen van de cursus.

Frits T.
2 jaar geleden

Bedankt voor je fijne toer en enthousiasme.Ik heb er zeker wat van opgestoken. De eerste opdracht ( maak maar foto's en ik kijk wat jullie doen) die je gaf was meesterlijk. Geeft super aan wat je als fotograaf moet gaan doen: kijken en nadenken.

Johannes J.
2 jaar geleden

Dit was een gave interessante workshop waar ik veel van heb opgestoken.
Met name de quiz vragen na de uitleg moet je er in houden. Dynamiek met de cursisten.
De demo met jou camera over ISO, WB e.d. Was ook erg goed. Jammer van de regen maar dat is overmacht.

Diana
3 jaar geleden

Voor de 2e en 3e keer mee geweest met Henk, eerst met de workshop avondfotografie in het Landschaftspark in Duisburg en daarna in de Hatertse Vennen. Ook deze beide keren weer zeer genoten van alle tips, uitleg en enthousiasme van Henk. Het was weer heel leuk en gezellig en een hoop gezien en vastgelegd.

Erika
3 jaar geleden

Afgelopen zondag zijn ik en mijn zus mee geweest met de fotowandeling in de Vennen. Een erg mooi gebied om het fotograferen beter onder de knie te krijgen. Henk geeft tips aan elke afzonderlijke fotograaf. Naast dat het leerzaam was, was de sfeer in de groep ook gezellig. De fotograaf is ervaren en professioneel, maar ook persoonlijk en heeft humor. De workshop is geschikt voor alle leeftijden.