Voor het laatste nieuws en leuke weetjes!

Wij helpen u graag verder!

05-12-2019: Veel beginnende fotografen doen de dingen die ze uit de boeken of uit de beginnerscursus hebben geleerd, maar wil jezelf onderscheiden t.o.v. anderen dan zou je bepaalde zaken moeten experimenteren en uit proberen. Ik zou dan niet altijd volgens de regeltjes werken, want op die manier ontdek je nieuwe technieken en andere foto's. Hoe ik dat doe ?

IK laat me altijd inspireren door fotografen die eens wat anders doen. Ik kijk goed naar de foto's en dan denk ik - kan ik dat ook ? Soms brengt het mij op ideeën zoals bijvoorbeeld deze foto. Deze foto van de Oversteek in Nijmegen heb ik genomen met een lange sluitertijd en heel langzaam uit - en weer ingezoomd. Soms zijn de resultaten verbluffend.  gebruik hiervoor natuurlijk wel een statief, anders is de foto gedoemd om te mislukken.  Ik zeg ga ermee aan de slag en gewoon DOEN !

 

1-11-2018: Ik heb  een mail gestuurd naar alle Fotowandeling Nijmegen deelnemers.

Als eerste hoe gaat het met jullie, met mij gaat het steeds beter na een paar dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen (operatie aan de slokdarm). Mag niet klagen en we gaan weer verder. Ik wil graag iets met jullie delen. Misschien vind je het leuk om het te lezen of vind je het helemaal niet interessant dan delete je deze mail direct - geen enkel probleem.

Jullie hebben in het verleden wel eens of meerdere keren een fotowandeling van mij gehad. Ik heb mijn strategie na de zomervakantie aangepast. Ik verzorg nu complete workshops, waar wij echt veel meer / dieper in gaan in fotografie. Denk aan Stadsfotografie, Natuurfotografie en industrie/architectuur (o.a. landschaftspark Duisburg). De workshops zijn "custom-made" - persoonlijke vragen / probleempjes worden tijdens deze workshops behandeld.

Het is wel doorbijten om betaalde workshops te geven, waar eerst de fotowandelingen voor een groot gedeelte vol volgeboekt waren is dit toch wel anders. Ik weet best wel hoe dat komt, maar ik wil zo graag verder met wat ik heb ingezet. ik heb verschillende workshops reeds verzorgd en dat was echt super en de deelnemers waren zo enthousiast. De volhouder wint ! Mijn workshops staan bekend om de veelzijdigheid, toepassingen, de echte praktijk ik neem je mee door de fotografie en het gebied. Kleine groepen waar de deelnemers veel aandacht krijgen. Uiteindelijk met een naslagwerk (per mail) naar huis gaan.

Ik heb  heel eerlijk gezegd een beetje lopen stoeien met de prijs. Ik denk persoonlijk dat mijn workshops te goedkoop zijn aangeboden, bijna geen inschrijvingen. Ik heb toen de prijs aangepast naar € 99,00 en krijg nu wel wat aanmeldingen, maar het kan beter. Ik heb ambassadeurs nodig. Toen dacht ik die heb en dat zijn jullie allemaal en om dit te belonen krijgen jullie vanaf nu een LIFETIME korting  op diverse workshops behalve Duisburg. Deze LIFETIME korting is een blijk van waardering naar mijn alle "oude" deelnemers.

Om deze bekendheid te vergroten heb ik een Social Deal actie lopen en deze loopt erg goed op dit moment, Kost bij Social Deal € 39,00 .

MOMENTEEL VERZORG IK DE VOLGENDE WORKSHOPS :

 - Stadsfotografie en Natuurfotografie bood ik voor een hele speciale prijs aan  .  Deze prijs is alleen voor jullie en niemand anders.  Stadsfotografie - meld je hieraan

- Basiscursus Fotografie 4 theorielessen van 2 uur en 2 praktijklessen - € 197,00  (minimaal 3 - max. 5 personen)  - aanmelden via  deze link

- Workshop Natuurfotografie - aanmelden kan  Aanmelden voor de Vennen nieuwe routes via deze link / De Stadswaard via deze link 

- Basiscursus Lightroom - Foto's maken en bewerken is hetzelfde als Yin & Yang ook zij horen bij elkaar - € 109  (min.3 - max. 5 personen) lekker persoonlijk aanmelden via deze link

- Landschaftspark Duisburg voor aankomende zaterdag is vol geboekt - de volgende staat op 16 februari 2019 - Combi Industrieel en avondfotografie in het park - wil je meer info of dit meemaken - klik op deze link (geen korting op deze workshop) - kost slechts € 59,00 min. 5 - max 10 personen.

- Workshop Avondfotografie 17 november en 22 december a.s. je kan je nog aanmelden via deze link 

Heb je tijd genomen om dit allemaal te lezen - mijn dank is groot en hopelijk tot gauw. Ik heb er zin in om jullie weer eens te ontmoeten.

Met Nimweegse Groet,

--

Vandaag 12 april 2018 heb ik de 10.000e bezoeker op mijn website  mogen verwelkomen . Toch een kleine mijlpaal. 

19-03-2019: De eerste internationale gasten ontvangen tijdens onze Stads-Fotowandeling in Nijmegen. Mirko en Michelle Huth zij komen uit Duitsland om Nijmegen te ontdekken. Wat vond ik dit leuk om ook Duitse gasten te mogen ontvangen.
Annkomende week 26 maart komen er nog meer gasten uit Duitsland, tijdens de VENNEN Fotowandeling.

Mirko und Michelle danke für Ihre teilname.
Wat vonden zij van de Stads-Fotowandeling Nijmegen - Ein Tolle Tour !!

23-02-2017: De Fotowandeling van 12 maart is door omstandigheden verzet naar 2 april a.s.

 

08-02-2017: GROENLANDEN fotowandeling heet nu STADSWAARD Fotowandeling !

Gezien het feit dat wij met onze foto-wandeling nooit bij de Groenlanden eindigen, en op reacties van mensen in en rondom Nijmegen heb ik besloten de naam te veranderen naar De Stadswaard Fotowandeling.  We beginnen tenslotte altijd in de Stadswaard. De Stadswaard maag sinds 2005 verwilderen en hebben zij ook Galloway en Konikpaarden losgelaten om echte wildgroei te voorkomen, zodat het niet helemaal dichtgroeit.

Door geulen te graven krijgt de Waal meer invloed op het gebied De Stadswaard, waardoor er meer zand, klei, oude stukken hout en zaden, riet op de oevers komt en daardoor meer leven en dieren komen. Broninfo - Foto is van Project De Stadswaard.

EEN KORTE SAMENVATTING 2016

28-12-2016: Zo de laatste dagen van het jaar lopen ten einde. De laatste wandeling een avondwandeling 21 december werd ook nog eens door het slechte weer halverwege de tour afgeblazen, wat erg jammer was. Dit wordt goed gemaakt op 11 januari a.s.

De wandelingen voor 2017 lopen langzaam maar zeker vol . Er zijn de komende wandelingen nog wat plekken vrij. Als ik terug kijk wat er het afgelopen jaar is gebeurd met Fotowandelingen Nijmegen dan zijn wij begonnen in April 2016 met 2 test wandelingen om eens te kijken wat en hoe de mensen hierop reageren. Wij hebben een eerste groep gehad met 15 mensen en een tweede groep van 18 mensen. Tot onze vreugde spatte het enthousiasme er van af, dat was voor mij de voornaamste reden om dit op te zetten en hiermee door te gaan.  Persoonlijk vind ik het super om deze Fotowandelingen te geven. Ik heb alleen de groepen wat kleiner gemaakt tot max.12 personen om zo meer aandacht aan de deelnemers te geven. De Groenlanden en De Vennen Fotowandelingen/Workshop krijgen ook steeds meer gestalte en ook daar krijg ik zeer leuke en fijne reacties. Ik krijg tips en positieve adviezen om mee verder te gaan, super !! Wat vinden de deelnemers zelf  - het was leerzaam, super gaaf, zo zie ik Nijmegen niet altijd etc..... Kijk maar eens voor meer reacties op http://bit.ly/2i6HI0X .

Ik heb verschillende mensen al meerdere malen terug gezien op 1 van mijn andere fotowandelingen en dat zie ik als een groot compliment, dat vind echt gaaf !

Sommige mensen zijn al met 3 fotowandelingen mee geweest. Hoe super is dat !

Dus 2017 mag voor mij op dezelfde voet doorgaan.

Wil je een keer mee plan dan een Fotowandeling... Ik zie je graag een keer bij een volgende fotowandeling.

Met Nijmweegse Groet - Henk Vanetie

18-12-2016: Een hele leuke gezellige fotowandeling gemaakt met 13 mensen. Tijdens het wandelen hebben we gezamenlijk tips en trucs gedeeld, heb ik de mensen meegenomen naar de wereld van de Konikspaarden en Galloway runderen (helaas niet kunnen fotograferen). Het terrein waar het Perfecte Plaatje (RTL4) is opgenomen. Tijdens onze wandeling was het helaas wel een hele grijze bewolkte dag (zat binnen helemaal dicht). Iedereen verheugde zich op de Konikspaarden en dan zal je altijd zien,  dan zie je ze niet. Ik heb 3 spots waar ik ze in principe altijd zie, maar deze ene keer dus niet. We vervolgde de route toen Patrick ineens iets in de verte zag wat op een paard leek en inderdaad een Koniks paard niet 1 misschien wel 25.  Geweldig!

Op instructies van mij wat te doen met wilde paarden zijn wij in kleine groepjes de paarden gaan benaderen. Wat is het dan toch mooi als je mensen zo ziet genieten, ze schieten de leukste foto's,  een mooie herinnering van een weer mooie fotowandeling. Zie de foto's ! Ik wil iedereen nogmaals bedanken voor deelname TOP !

30-11-2016: Dit is de winnende foto van de fotowandeling op 06-11-2016. De foto is gemaakt door Annelies Smits.

Waarom de winnende foto en voor meer foto's van andere deelnemers kijk op http://bit.ly/2glxkBl 

 

11 november 2016: Het was erg onstuimig dat weekend, maar toen de wandeling startte om 09.30 uur was het droog en kwam zelfs soms het zonnetje door. We waren met 11 mensen op stap, een erg leuke en spontane groep. Voor het eerst had ik mensen uit Nijmegen bij de wandeling. Hoe leuk is dat ? ! Ik moest me daarom scherp opstellen hahaha. Het was een groep met veel vragen over de stad en met name over fotografie. Ik denk dat de meeste deelnemers er zeker iets bij hebben geleerd. Ze gingen allemaal met een dik tevreden gevoel en dikke glimlach weg. Super Toch !

6 november a.s. gaat onze Fotowandeling door Nijmegen weer van start. We zijn een paar weken met vakantie geweest en het is weer tijd om wandelend foto's te maken i.c.m. een leuke en gezellige fotoworkshop. Deze wandelende workshop is gratis, een vrijwillige bijdrage zouden wij zeer op prijs stellen. Vind u het niets betaald u ook niets. Schrijf u nu in http://www.fotowandelingnijmegen.nl/de-fotowandelingen-1/boek-stads-fotowandeling-nijmegen

01-09-2016: De kruittoren van Nijmegen. Deze toren staat in het welbekende stadspark - Kronenburg park. Jawel van het bekende liedje van Frank Boeijen. Deze toren is één van de weinige originele torens in Nederland die in zeer goede staat is en een hoogte heeft 30 meter. Het is een overblijfsel van de oude omwalling van  Nijmegen. Een heel mooi en schitterend erfgoed, dat ook op de Monumentenlijst staat.

Wilt u meer info over deze toren en u wilt weten hoe je beste deze toren kunt fotgraferen, doe dan eens mee met onze Fotowandeling in Nijmegen.

08-25-2016:  De mooiste dingen - Het Gelders Orkest geeft op 2, 3 & 4 september openluchtconcerten i.s.m. Eric Corton http://nieuws.nijmegenonline.nl/openluchtconcert-goffert/

12-08-2016: Begin augustus zijn we met z'n zessen de Vennen ingetrokken. S'morgens om 08.00 uur verzamelen en daarna heerlijk foto schietend door het hele mooie gebied van de Vennen.  Prachtig licht in de ochtend. Het voordeel met zo'n kleine groep is dat je best wel tijd kan nemen voor uitleg van de techniek, compositie e.d. Onderweg kwamen wij 5 verschillende soorten Libellen tegen. Hier hebben we veel tijd voorgenomen en dat vonden de deelnemers geweldig. Tips gegeven over Macro fotografie. Tijdens de wandeling wordt het een en ander verteld over de Vennen en de mensen zelf delen ook veel tips en info onder elkaar,  wat ook erg leuk is om te zien. Tijdens een momentje van rust, een heerlijk bakkie koffie gedronken en daarna wandelend de  Foto Workshop vervolgd. De tour duurde iets langer dan gepland, maar dat vond niemand een probleem, integendeel zelfs.  Al met al een heerlijke en mooi Fotowandeling. Mijn dank gaat uit naar alle deelnemers. Voor reacties kijk eens http://www.fotowandelingnijmegen.nl/reacties

25-07-2016: De 100ste 4-daagse zit erop. Het was één groot feest met voor de wandelaars een hoop ups and downs. Dit kwam mede door het hele warme weer. De startlijst stond op 50.000 wandelaars en vrijdags hebben er 42.557 wandelaars de streep gehaald.  

Wist u dat onze Koning Willem-Alexander een Blixem bezoek bracht aan Cuijk en wij liepen er net op dat moment. In de middag zat de koning op de eretribune van de St. Annastraat in Nijmegen. Het was een speciaal moment. Het weer was perfect voor de Nijmeegse horeca wat was het druk in de stad. Ik heb veel mensen zien zwoegen, huilen, niet goed zien worden waarschijnlijk door de warmte en zo blijkt het telkens weer dat het ABSOLUUT geen appeltje eitje is. Veel mensen onderschatten dit geweldige wandelfeest. Ik heb de Nijmeegse 4-daagse 6x uitgelopen en het zilveren kruis is binnen en ik stop er voorlopig mee. Het was en blijft een geweldig feest! Groetjes Henk

=================================================================================================================================

23-07-2016: Mark Regeling heeft de prijs gewonnen met zijn mooiste / beste foto van de stads-foto wandeling Nijmegen op 26 Juni 2016. Hiermee wint hij een gratis Workshop naar keuze.

=================================================================================================================================

Ik wil regelmatig wat TIPS delen zodat u betere foto's kunt maken.  Een TIP over Stadsfotografie.

ZORG DAT U VROEG OP LOCATIE BENT.

Een groot nadeel is dat wanneer je wat later in een stad bent dat het druk van de mensen kan zijn en die mooie rustige foto niet kan maken of je moet veel geduld hebben.  Zorg er voor dat je tijdens het GOUDEN UUR (is de korte periode na zonsopgang of voor zonsondergang , waarin er meer indirect zonlicht is, waardoor het licht meer rood en zachter is. Omdat de zon aan de horizon staat, gaat het licht een langere afstand door de atmosfeer) in de stad bent, het licht is dan op z'n mooist / warmst.

Wanneer je toch later op de dag wilt fotograferen, maak dan eens foto's van mensen in beweging of een bus die voorbij rijdt. BELEVING EN PASSIE van de stad moet je vangen !

 

=================================================================================================================================

19-05-2016: De eerste Fotowandeling in Nijmegen is bijna volgeboekt, er is nog 1 plekje vrij.

03-06-2016: Leon van den Broek heeft de fotowedstrijd van de wandeling op 22 mei j.l. gewonnen en heeft daarmee een wandeling naar keuze gewonnen.

16-05-2016: Vanavond lopen en nemen Mariëlle en Henk nog 1 keer de route door, het moet tot in de puntjes kloppen.

Tevens zijn er nog 3 plekken vrij om deel te nemen, meld u snel aan. Dat kan d.m.v. de bestel pagina of een email te sturen naar info@fotowandelingnijmegen.nl

09-05-2016: We gaan in Juni 2016 met de eerste Fotowandelingen beginnen. Eerst proefwandelingen op 22 mei en 29 mei 2016

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.