• Fotowandelingen met vernieuwde opzet en Diverse Workshops zijn per direct te boeken. Snelle boekers krijgen 10% korting vul code ACTIE1022 in!
  • Actie geldt tot 1 september 2022 !! Geldt niet voor de roofvogel workshop.

Programma Fotoreis

Sri Lanka een tropisch eiland met een Hollands Tintje. Welke type reiziger of fotograaf je ook bent Sri Lanka heeft voor iedereen wat te bieden of het nu gaat om Vogels Spotten, Cultuur, Natuur of Wildlife - het heeft het allemaal.

Dit mooie eiland in de Indische Oceaan staat bekend om zijn natuur- wildlife parken, zijn vogels meer dan 450 verschillende soorten, een rijk historisch verleden waar eeuwenoude  met een interessant verleden waar de VOC ook nog een rol in heeft gespeeld. Tijdens deze reis zullen er verschillende les-leermomenten zijn, het bespreken van foto's zal ook een terugkerend item zijn.

De reis is volledig verzorgd, inclusief reisbegeleiding, vlucht, hotels, ontbijt en diners (halfpension) en alle entreegelden. Prijs is gebaseerd op een tweepersoonskamer.
Lokaal alleen nog lunches, drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien.

De prijs voor deze unieke fotografiereis bedraagt € 2658,00 p.p (op basis van 2-persoonskamer - 1-persoonskamer heeft een extra toeslag van € 497,00 p.p.)

 

DAG 1: 17-10-2022                                                                                                                       

Vertrek naar Sri Lanka (nadere info ver vlucht volgt later). Vertrek vanaf Amsterdam naar Colombo en vandaar rijden wij door naar Galle (ca. 2,5 uur)

Nadere info volgt later.

 

DAG 2: 18-10-2022

Een kleine kennismaking tijdens de lunch en het bezoeken van bezienswaardigheden o.a. Oud Nederlands Fort in de late namiddag in Galle. Avondfotografie bij zonsondergang,  Welkomsdiner .

Verblijf Heritage Galle Fort

Nadat we zijn ingecheckt en de koffers aan de kant hebben gezet - komen wij even bij elkaar onder het genot van een drankje om een voorstelronde te doen. Tevens zal er een korte briefing komen over deze unieke en mooie reis.

Het programma voor deze dag is nog niet helemaal bekend omdat de tijden van onze vluchten natuurlijk nog niet bekend zijn.

Onze eerste fotografie-dag is aangebroken. Wij gaan een bezoek brengen aan een heel oud stadje genaamd Galle, Dit stadje leent zicht voor mooie foto's.  Galle is de hoofdstad van de Zuidelijke Provincie op Sri Lanka en het gelijknamige district Galle. De havenstad heeft zo'n 94.000 inwoners. In de stad valt nog veel te zien van de Nederlandse overheersing in de 17e en 18e eeuw. In deze tijd was Galle de belangrijkste havenstad van Sri Lanka.

 

DAG 3: 19-10-2022

Transfer naar Tangalla en rust uit bij het zwembad. Avond Rekawa strand Schildpadden kijken. - Verblijf Lagoon Paradise

Wanneer je in Tangalle verblijft is een bezoek aan Tangalle Turtle Watching meer dan waard en dat gaan we dan ook doen. . 

Wij overnachten in Lagoon Paradise - Deze accommodatie ligt op 2 minuten lopen van het strand. Het Lagoon Paradise Beach Resort ligt aan het strand, midden in een tropisch landschap van 2 hectare. Het beschikt over moderne kamers en bungalows met rieten dak.

 

DAG 4: 20-10-2022

Deze dag staat in het teken van het bezoeken van een unieke niet toeristische plek de Mulkirigala rotstempel is een oude boedhistische tempel in Mulkirigala Sri Lanka. Het is gebouwd op een 205 m hoge natuurlijke rots, omringd door nog vier andere rotsen die bekend staan ​​als Benagala, Kondagala, Bisogala en Seelawathiegala. Na het bezoeken gaan wij verder naar Yala - Geniet van het hotel en een leermoment over wildlife-fotografie. Verblijf Cinnamon Wild 

 

DAG 5; 21-10-2022

Jeepsafari Yala National Park - Wildlife Photography

We staan vroeg op en gaan met Jeeps en een  Gids op zoek naar de Wilde Dieren in Yala NP. Yala staat bekend om zijn luipaarden, laten wij hopen dat wij deze beesten gaan zien. Het zal zeker een spannende dag worden, wat gaan we allemaal zien en beleven ? Dat is in Wildlife altijd de grootste vraag ! Wij komen zeker thuis met hele mooie foto's. Einde van de dag bezoeken wij ook de bijzondere Kataragama tempel. Overnachten in Cinnamon Wild.

 

Dag 6: 22-10-2022

Op weg naar het volgende luxe camp via de 18 Bochtenwegnaar de  Mahahiyangana Tempel en Gal Oya. Geniet van het verblijf. In de namiddag/avond fotograferen we de schitterende  vogels die daar vliegen en een eventuele mooie zonsondergang.  Verblijf Gal Oya Wild Glamping 

Wij overnachten in het mooie  Wild Glamping Gal Oya, Gelegen in het historische dorp "Rathugala", dicht bij het Gal Oya National Park, bewoond door de "Veddahs", de laatste inheemse bevolking van Sri Lanka, wordt omringd door savannebossen en pittoreske bergen. chena-teelt grenzend aan Rambakan Oya, is omgebouwd tot een biologische boerderij met behulp van goede landbouwpraktijken.

 

DAG 7: 23-10-2022

Ontdekking van de natuur per jeep, per boot en safari lopend. Verblijf Gal Oya Wild Glamping

Dit wordt een hele leuke, leerzame en enerverende dag waar wij de natuur van Sri Lanka gaan ontdekken per jeep, per boot en lopend door natuur (Safari) . De dag begint met een leermoment en eindigt met een leermoment waar wij ook wat foto's gaan bespreken bij het kampvuur.

 

DAG 8: 24-10-2022

Op weg naar Knuckles bezoek je de Mayihangana-tempel en 18 bochtenweg, tevens bezoeken wij de ongerepte berglandschappen van de Knuckles, woest en theeplantages en prachtige mensen.  In het midden van het Knuckles gebergte vind je het permanente luxe tentenverblijf WILD GLAMPING.

Deze dag staan we op tijd op , Heerlijk even ontbijten en vertrekken we op weg naar het Knuckles gebergte. Samen gaan wij op ontdekkingstocht om alvast van de sfeer te proeven die wij de volgende dag gaan beleven met onze gids.

De bijzondere tempel. Mahiyangana Raja Maha Vihara is een oude boeddhistische tempel in Mahiyangana , Sri Lanka . Het wordt verondersteld de plaats te zijn van Gautama Boeddha 's eerste bezoek aan het land, en het is een van de Solosmasthana , de 16 heilige religieuze locaties in Sri Lanka. Momenteel is deze tempel uitgeroepen tot een van de archeologische vindplaatsen in Sri Lanka .

Doordat je midden in de natuur zit heb je een fenomenaal uitzicht tijdens je verblijf. Je kunt genieten van het buitenleven, terwijl je toch van alle gemakken voorzien bent. Je beschikt over een eigen tent met eigen badkamer. 

 

DAG 9: 25-10-2022

Wandeling met Gids door het berglandschap en kleine dorpjes met Theeplukkers - Evalueren bij het kampvuur - Verblijf Wild Glamping Knuckles

Wij gaan op pad met een gids door het weelderige berglandschap Knuckles Mountain Range. Wij doorkruisen theeplantages, kleine lokale dorpjes en tropische nevelwouden. De spectaculaire diversiteit van Sri Lanka’s flora en fauna maken het een uitstekende locatie om te wandelen en te fotograferen. Dit gebied is met 200 vogelsoorten een waar vogelparadijs,. De kans is aanwezig dat wij de Ceylonese baardvogel of de dofblauwe vliegenvanger spotten. Kom oog in oog te staan met de Ceylonkroonaap, zie de zwartnekhaas in de verte huppelen en reuzeneekhoorns in de bomen klimmen. Tijdens deze wandeling kan je niet anders dan genieten van schilderachtige landschappen en de pure,

 

DAG 10: 26-10-2022

Transfer naar Kandy. Wanneer we onderweg naar Kandy interessante dingen tegenkomen zullen we zeker stoppen (indien mogelijk) en vervolgen dan gewoon onze reis verder naar Kandy. Als eerste gaan wij naar het hotel om in te checken - Na inchecken brengen wij een bezoek aan de Royal Botanische Tuin - Verblijf Kandy THILANKA HOTEL

Het Thilanka Hotel begon als een eenvoudig pension met vijf slaapkamers in 1978. Wij reserveerde onze gasten huisgemaakte maaltijden en werden / worden behandeld als familie, op de oude Kandyan traditie van gastvrijheid. In de loop der jaren groeide het uit tot een klein hotel. Vanaf 1983 groeide het geleidelijk aan tot de huidige faciliteit met 92 kamers.

 

DAG 11: 27-10-2022

Onze laatste fotografie-dag staat o.a. in het teken van een bezoek aan de lokale markt, straatfotografie en een bezoek aan de Tempel van de Tand.

De lokale markt van Kandy mag je zeker een belevenis noemen. Op deze markt wordt werkelijk waar alles verhandeld, van fruit en specerijen tot varkens ingewanden en de lokale drugs. Een bezoek aan de Kandy central market mag je dus zeker niet overslaan. 

In de namiddag brengen wij een bezoek aan Tempel van de Tand. Kandy is de laatste hoofdstad van de Singalese koningen geweest, waardoor deze stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst is gekomen. Kandy staat ook bekend om De Tempel van de Tand - de heilige tand van Boedha. De heilige tand is is het meest heilige overblijfsel van Boedha op Sri Lanka. Hier ligt namelijk zijn linker bovenste hoektand. Dit kostbare relikwie trekt elke dag hnderden gelovigen, maar zeker ok vele toeristen.

 

DAG 12: 28-10-2022 

Transfer naar Colombo. Onze reis zit er op en wij vliegen terug naar Nederland.

 

Ik reserveer een plek voor deze fotografiereis en schrijf mij in voor een tweepersoonskamer. Via deze boeking reserveer je een plek voor deze unieke fotografiereis waar minimaal 8 maximaal 12 mensen mee gaan.

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden, de betaling zal geschieden via Singha Reizen. Informatie en betalingsvoorwaarden volgen zo spoedig mogelijk

Ik reserveer een plek voor deze fotografiereis en wil graag een éénpersoonskamer. Extra toeslag is € 497,00 . Via deze boeking reserveer je een plek voor deze unieke fotografiereis waar minimaal 8 maximaal 12 mensen mee gaan.

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden, de betaling zal geschieden via Singha Reizen. Informatie en betalingsvoorwaarden volgen zo spoedig mogelijk