Programma Fotoreis

Sri Lanka een tropisch eiland met een Hollands Tintje. Welke type reiziger of fotograaf je ook bent Sri Lanka heeft voor iedereen wat te bieden of het nu gaat om Vogels Spotten, Cultuur, Natuur of Wildlife - het heeft het allemaal.

Dit mooie eiland in de Indische Oceaan staat bekend om zijn natuur- wildlife parken, zijn vogels meer dan 450 verschillende soorten, een rijk historisch verleden waar eeuwenoude  met een interessant verleden waar de VOC ook nog een rol in heeft gespeeld. Tijdens deze reis zullen er verschillende les-leermomenten zijn, het bespreken van foto's zal ook een terugkerend item zijn.

De reis is volledig verzorgd, inclusief reisbegeleiding, vlucht, hotels, ontbijt en diners (halfpension) en alle entreegelden. Prijs is gebaseerd op een tweepersoonskamer.
Lokaal alleen nog lunches, drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien.

De prijs voor deze unieke fotografiereis bedraagt € 2850,00 p.p (op basis van 2-persoonskamer - 1-persoonskamer heeft een extra toeslag van € 497,00 p.p.)

 

DAG 1: 10-03-2023                                                                                                                      

Vertrek naar Sri Lanka (nadere info ver vlucht volgt later). Vertrek vanaf Amsterdam naar Colombo en vandaar rijden wij door naar Sigiriya (ca. 3,5 uur)

Nadere info volgt later.

 

DAG 2: 11-03-2023

Aankomst in Sri Lanka en met een bustransfer gaan we naar Sigiriya. Nadat we zijn ingecheckt in ons hotel en de koffers aan de kant hebben gezet - komen wij even bij elkaar onder het genot van een drankje om een voorstelronde te doen. Tevens zal er een korte briefing komen over deze unieke en mooie reis.

Het programma voor deze dag is nog niet helemaal bekend omdat de tijden van onze vluchten natuurlijk nog niet bekend zijn. In Sigiriya gaan we zeker naar LionRock en deze fotograferen.

Verblijf SEVANAGAMA 

 

DAG 3: 12-03-2023

We gaan vroeg uit de veren om in de vroege ochtenduren de Pidurangala op te gaan. Op deze rots/berg gaan wij de zonsopkomst fotograferen van de LionRock. LionRock moet je beklommen hebben als je in Sri Lanka bent geweest, maar misschien is een hele mooie en bijzondere ervaring om de LionRock vanaf de Pidurangala te zien. Je hebt vanaf deze rots een waanzinnig mooi uitzicht op de LionRock en de omgeving.

In de namiddag gaan wij met een jeep op safari in Mineriya park. Op zoek naar het mooie wildlife van Sri Lanka. Ik kan u beloven dit is een heel mooi park met een geweldige zonsondergang.

Verblijf SEVANAGAMA

 

DAG 4: 13-03-2023

Deze dag staat in het teken van het bezoeken van een unieke niet toeristische plek de Mulkirigala rotstempel is een oude boedhistische tempel in Mulkirigala Sri Lanka. Het is gebouwd op een 205 m hoge natuurlijke rots, omringd door nog vier andere rotsen die bekend staan ​​als Benagala, Kondagala, Bisogala en Seelawathiegala. Na het bezoeken gaan wij verder naar Yala - Geniet van het hotel en een leermoment over wildlife-fotografie. Verblijf Cinnamon Wild 

Verblijf WILD GLAMPING KNUCKLES 

 

DAG 5; 14-03-2023

Vandaag gaan we met een gids het Knuckles gebied in. Wij gaan op pad met een gids door het weelderige berglandschap Knuckles Mountain Range. Wij doorkruisen theeplantages, kleine lokale dorpjes en tropische nevelwouden. De spectaculaire diversiteit van Sri Lanka’s flora en fauna maken het een uitstekende locatie om te wandelen en te fotograferen. Dit gebied is met 200 vogelsoorten een waar vogelparadijs,. De kans is aanwezig dat wij de Ceylonese baardvogel of de dofblauwe vliegenvanger spotten. Kom oog in oog te staan met de Ceylonkroonaap, zie de zwartnekhaas in de verte huppelen en reuzeneekhoorns in de bomen klimmen. Tijdens deze wandeling kan je niet anders dan genieten van schilderachtige landschappen en de pure,

Dit park is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en niet zonder reden. Het kent meer dan 30 bergtoppen welke een ruig uiterlijk geven aan dit park. Daarbij is het park ook nog eens gevuld met dichte bossen. Je kunt in het park beschermde diersoorten tegenkomen en het telt ook meerdere watervallen.

In de avond bespreken we de foto's in een heerlijk ontspannen sfeertje.

Verblijf WILD GLAMPING KNUCKLES 

 

Dag 6: 15-03-2023

Op weg naar Kandy ligt niet ver weg. De lokale markt van Kandy mag je zeker een belevenis noemen. Op deze markt wordt werkelijk waar alles verhandeld, van fruit en specerijen tot varkens ingewanden en de lokale drugs. Een bezoek aan de Kandy central market mag je dus zeker niet overslaan. 

In de namiddag brengen wij een bezoek aan Tempel van de Tand. Kandy is de laatste hoofdstad van de Singalese koningen geweest, waardoor deze stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst is gekomen. Kandy staat ook bekend om De Tempel van de Tand - de heilige tand van Boedha. De heilige tand is is het meest heilige overblijfsel van Boedha op Sri Lanka. Hier ligt namelijk zijn linker bovenste hoektand. Dit kostbare relikwie trekt elke dag honderden gelovigen, maar zeker ok vele toeristen.

Het Thilanka Hotel begon als een eenvoudig pension met vijf slaapkamers in 1978. Wij reserveerde onze gasten huisgemaakte maaltijden en werden / worden behandeld als familie, op de oude Kandyan traditie van gastvrijheid. In de loop der jaren groeide het uit tot een klein hotel. Vanaf 1983 groeide het geleidelijk aan tot de huidige faciliteit met 92 kamers.

Verblijf Kandy  THILANKA.

 

DAG 7: 16-03-2023

De ochtend staat in het teken van een rit tussen de theeplantages. Het blijft een heel mooi gezicht om de theeplukkers aan het werk te zien tussen al dat groen. Deze theepluksters werken soms 6 dagen per week . In de middag nemen wij de trein naar Ella. Het wordt een mooie ervaring om dit mee te maken.

Verblijf FLOWER GARDEN RESORT 

 

DAG 8: 17-03-2023

We verlaten de bergen van Knuckles en rijden door naar een klein resort in de natuur met veel vogels rondom het hotel. Kataragama is een niet heel vaak door toeristen bezochte belangrijke bedevaartsoord. Katagarama is een bedevaartsoord dat heilig is voor de hindoeïstische , boeddhistische en inheemse Vedda- bevolking van Sri Lanka . Mensen uit Zuid-India gaan er ook heen om te aanbidden. De stad heeft de Kataragama-tempel , een heiligdom gewijd aan Skanda Kumara , ook bekend als Kataragama deviyo .

Verblijf HIBISCUS GARDEN RESORT. 

 

DAG 9: 18-03-2023

Jeepsafari Yala National Park - Wildlife Photography

We staan vroeg op en gaan met Jeeps en een  Gids op zoek naar de Wilde Dieren in het Wildlife Park van Sri Lanka - Yala NP. Yala staat bekend om zijn luipaarden, laten wij hopen dat wij deze beesten gaan zien. Het zal zeker een spannende dag worden, wat gaan we allemaal zien en beleven ? Dat is in Wildlife altijd de grootste vraag ! Wij komen zeker thuis met hele mooie foto's. Einde van de dag bezoeken wij ook de bijzondere Kataragama tempel. Olifanten, Buffels, Apen, schitterende vogels, krokodillen etc.... gaan wij zeker zien.

Verblijf HIBISCUS GARDEN RESORT. 

 

DAG 10: 19-03-2023

Transfer naar Tangalla en rust uit bij het zwembad of we bezoeken de Mulkirigala tempel daar ben je vrij in. . Avond Rekawa strand Schildpadden kijken (exclusief) of evt. een safari boottocht (exclusief). - Verblijf Lagoon Paradise

Op de dag verblijven we bij een meer waar vele vogels verblijven en in het binnenland bezoeken we de niet-toeristische Mulkirigala tempel. De Mulkirigala Raja Maha Vihara is een oude boeddhistische tempel in Mulkirigala. Het is gebouwd op een 205 m hoge natuurlijke rots, omringd door nog vier andere rotsen, bekend als Benagala, Kondagala, Bisogala en Seelawathiegala

Wij overnachten in Lagoon Paradise - Deze accommodatie ligt op 2 minuten lopen van het strand. Het Lagoon Paradise Beach Resort ligt aan het strand, midden in een tropisch landschap van 2 hectare. Het beschikt over moderne kamers en bungalows met rieten dak.

Verblijf LAGOON PARADISE 

 

DAG 11: 20-03-2023

Wij zijn begonnen aan onze laatste dag in Sri Lanka, maar wat voor één. In het hele mooie plaatsje Galle. Waar wij o.a. de navolgende bezienswaardigheden gaan bezichtigen en fotograferen het Oud Nederlandse Sterfort en andere mooie koloniale gebouwen. Wellicht kunnen wij nog een hele mooie zonsondergang mee pakken. De gaat gaat rond 18.23 uur onder. Na het afscheidsdiner gaan we nog wat evalueren en evt. foto's bespreken. 

Dit stadje leent zicht voor mooie foto's.  Galle is de hoofdstad van de Zuidelijke Provincie op Sri Lanka en het gelijknamige district Galle. De havenstad heeft zo'n 94.000 inwoners. In de stad valt nog veel te zien van de Nederlandse overheersing in de 17e en 18e eeuw. In deze tijd was Galle de belangrijkste havenstad van Sri Lanka.

Verblijf  HERITAGE GALLE FORT

 

DAG 12: 21-03-2023 

Het zit er helaas weer op en wij bereiden ons voor de Transfer naar Colombo om terug te vliegen naar Nederland. Info terugvlucht volgt later....

 

Ik reserveer een plek voor deze fotografiereis en schrijf mij in voor een 2-persoonskamer. Via deze boeking reserveer je een plek voor deze unieke fotografiereis waar minimaal 6 maximaal 10 mensen mee gaan.

 

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden, de betaling zal geschieden via het STO Garantiefonds. Informatie en betalingsvoorwaarden volgen later.  De prijs voor een 2-persoonskamer zal rond de € 699,00 zijn (nog niet bekend voor 2025, is dus onder voorbehoud)

Ik wil graag een 1-perspoonskamer https://bit.ly/1-persoonskamer

Ik reserveer een plek voor deze fotografiereis en wil graag een 1-persoonskamer. Extra toeslag is ca. € 75,00 . Via deze boeking reserveer je een plek voor deze unieke fotografiereis waar minimaal 6 maximaal 10 mensen mee gaan.

 

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden, de betaling zal geschieden via het STO Garantiefonds. Informatie en betalingsvoorwaarden volgen later.  De prijs voor een 2-persoonskamer zal rond de € 775,00 zijn (nog niet bekend voor 2025, is dus onder voorbehoud)