• Fotowandelingen met vernieuwde opzet en de laagdrempelige workshops zijn per direct te boeken.
  • Een workshop voor iedereen !

Fotoreis Sri Lanka 

11 - daagse Fotografiereis Sri Lanka - De Parel van de Indische Oceaan

Vertrekdatum: 10 maart t/m 21-03-2023

Kandy - Knuckles - Sigiriya- Yala NP - Tangalle - Galle

Fotowandeling Nijmegen gaat naar het buitenland 

 

**Kandy Markt, Kandy Tempel, Peradeniya Botanical Tuin, Knuckles op pad met een lokale gids,  Mahiyanganaya temple, De LionRock in Sigiriya,  Kataragama tempel, Yala National park, (wildlife), Rekawa Turtle watching fotograferen (optie) van o.a. schildpadden, Mulgirigala tempel, Galle Fort bezoek met een Engels of Nederlandstalige Tour Gids.

Deze hele mooie en enerverende fotografiereis is volledig verzorgd !

Inclusief reisbegeleiding, vlucht, vervoer op locatie, hotels/glamping sites, ontbijt en diners (halfpension). Er gaat tenminste 1 reisbegeleiding vanuit Singha Reizen mee - Een ervaren Nederlands of Engels sprekende gids en de fotografie onder begeleiding Henk Vanetie .

Entree en parkgelden Ca. € 225,00, lunches, drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien zijn tijdens deze reis voor eigen rekening.

Deze fotografiereis bieden wij aan € 2850,00 p.p. (op basis van 2-persoonskamer) Inclusief diners, begeleiding en fotolessen/besprekingen.

 

Maandag 16 januari 2023 houden wij een informatieavond over deze unieke reis: Wil je deze bijwonen - dat kan schrijf je dan hieronder of stuur een email naar Fotowandeling Nijmegen:

 

Op deze informatie-avond informeren wij jullie over de plannen/organisatie van deze unieke en voor het eerst georganiseerde fotografiereis in Sri Lanka. Deze informatieavond zal plaats vinden in Nijmegen locatie Foto Roos. en start om 19.30 uur tot ca. 21.00 uur.

Schrijf je in en nadere info volgt z.s.m.

Wie zijn wij ?

Ik ben Henk Vanetie en woonachtig in Nijmegen - de oudste stad van Nederland. Ik ben geboren en getogen Nijmegenaar en alweer 36 jaar gelukkig getrouwd met Mirjam. en vader van 2 kinderen.

Ik fotografeer nu 16 jaar waarvan de laatste 8 jaar erg actief. Ik ben de oprichter van Fotowandeling Nijmegen waar ik fotowandelingen en workshops fotografie verzorg door het centrum van Nijmegen en in de natuurgebieden De Hatertse / Overasseltse Vennen, als De Stadswaard. Dit doe ik met meer dan 100% enthousiasme en inzet. Mijn doel is om de deelnemers wat bij te leren in de fotografie en dat zij tevreden en met een grote lach naar huis gaan. Vanuit deze fotowandelingen verzorg ik nu diverse workshops en met succes, zie de vele reacties.  Tevens begeleid ik nog 2 werkroepen bij Foto Roos in Nijmegen.

Mijn droom was om een keer een fotoreis te verzorgen en op pad te gaan met mensen die dezelfde passie hebben als ik - fotograferen. Tijdens onze reis in Sri Lanka heeft dit eiland ons enorm verrast. Wat een mooi land en wat een lieve mensen wonen daar. De diversiteit zoals Cultuur, Wildlife, de schitterende natuur heeft ons enorm verbaasd. Ik dacht gelijk en zei tegen mijn vrouw hier zou ik wel een fotografiereis willen organiseren. Tijdens onze reis ben ik  contact gekomen met André . André verzorgde een super leuke en gezellige rondleiding door het hele mooie stadje Galle. Hier is mijn idee over deze fotografiereis ontstaan. 10 maart 2023 gaan wij vertrekken, hoe gaaf is dat ! mits wij minimaal 8 mensen max 12 mensen hebben. 

Waarom Sri Lanka ? Ik wil als fotograaf een aantal zaken terugzien en fotograferen, Wildlife, Cultuur, Natuur- Landschappen en Avontuur en dit biedt Sri Lanka dus allemaal.

 

Laten wij beginnen met het voorstellen van  André Ladenius van Singha Reizen.

André Ladenius bezocht Sri Lanka met zijn gezin voor een avontuurlijke vakantie. Niet lang na zijn terugkeer in Nederland, werd Sri Lanka getroffen door een zware tsunami (2004). Ze besloten terug te gaan om hulp te bieden. Daar hielpen ze met het bouwen van huizen in Telwatta en voorzagen ze mensen van middelen om weer een bestaan op te bouwen. Telwatta is een dorpje aan de zuid-westkust vlakbij de plek waar de trein door de golven werd meegesleurd. Het werk daar leverde vrienden voor het leven en extra familie op! Bij terugkomst werd besloten dat er 'iets' met de projecten gedaan zou moeten worden. Singha Reizen zag in 2006 het licht als internet reisbureau om zo de middelen te behouden om dat te doen.

De filosofie van Singha Reizen

We weten wat er leeft op Sri Lanka, omdat we er zelf gewerkt hebben hebben. Ik heb Sri Lanka al meer dan 30x bezocht. Ik ken ook het onbekende maar O zo mooie plekken in het land.  Daarnaast wijkt onze filosofie af van veel andere reisbureau's. We proberen een actieve bijdrage te leveren aan de welvaart van het land. Dat doen we door met een deel van de marge op onze rondreizen projecten in Sri Lanka te ondersteunen. 

Maatschappelijk verantwoord en erkend

Onder het kopje Reizen met een doel kun je lezen over de projecten die wij steunen met een deel van de opbrengsten van het reisbureau. Je draagt op het moment dat je gast bent van Singha Reizen altijd een beetje bij aan deze projecten. We zijn overigens aangesloten bij de VVKR en de SGR. Dan ga je zeker op reis met Singha Reizen .

 

Hieronder ziet u de reis in Google Maps

 


HET PROGRAMMA in vogelvlucht


DAG 1: 10-03-2023                                                                                                                      

Vertrek naar Sri Lanka (nadere info over de vlucht volgt later). Vertrek vanaf Amsterdam naar Colombo en vandaar rijden wij door naar Sigiriya..

 

DAG 2: 11-03-2023

Aankomst in Colombo en bustransfer naar omgeving Sigiriya. In de middag hebben wij nog wat tijd om elkaar wat beter te leren kennen en te relaxen. VERBLIJF IN SEVANAGAMA VILLA (Zie foto)

 

DAG 3: 12-03-2023

We staan vroeg op om de Pidurangala in de ochtend uren te beklimmen om de opkomende zon bij Sigiriya Lionrock te fotograferen. In de de namiddag gaan we met een jeep op safari in het Minneriya national Park. Een heel mooi Wildlife park. In de avond het bespreken van foto's en technieken.

 

DAG 4: 13-03-2023

De groente en fruit markt in Dambulla is een kleurrijk spektakel. We rijden naar de Knuckles, een ruw berggebied met theeplantages en kleine onherbergzame dorpjes. We overnachten in een luxe tented campsite of in een koloniale bungalow in het gebied . Verblijf op WILD GLAMPING KNUCKLES 

 

DAG 5; 14-03-2023

Vandaag gaan wij met een gids het gebied in. In de avond bespreken we met elkaar de resultaten van die dag en dagen daarvoor. Verblijf op WILD GLAMPING KNUCKLES 

 

Dag 6: 15-03-2023  Kandy ligt niet heel ver weg en daar bezoeken wij de belangrijkste tempel "Tempel van de Tand" en de botanische tuin - The Royal Garden. Verblijf in THILANKA

DAG 7: 16-03-2023

De ochtend staat in het teken van een rit tussen de theeplantages waar wij de theeplukkers aan het werk zien. Fat levert hele mooie foto's. In de middag gaan wij met de trein naar Ella. Verblijf in  FLOWER GARDEN RESORT – DLX.

 

DAG 8: 17-03-2023

We verlaten de bergen en rijden naar een klein resort in de natuur met veel vogels rondom het verblijf. Kataragama is een NIET heel vaak door toeristen bezochte belangrijke bedevaartsoord. Bespreken van foto's. Verblijf in HIBISCUS GARDEN RESORT.

DAG 9: 18-03-2023

WILDLIFE ! Vandaag vertoeven we hele dag in YALA NP op zoek naar de wilde dieren zoals olifanten, buffels, luipaarden, wratzwijnen en de mooiste vogels zoals bijeneters. Verblijf in HIBISCUS GARDEN RESORT.

DAG 10: 19-03-2023

Vandaag verplaatsen we naar Tangalle waar we vlak bij een meer met veel vogels verblijven en in het binnenland de Mulkirigala tempel ligt. Verblijf in LAGOON PARADISE DLX zie foto

DAG 11: 20-03-2023

Op naar het Nederlandse sterfort van Galle. Wow wat een koloniale pracht om te fotograferen. Galle is zo mooi.... Evaluatie en bespreken van foto's en afscheidsdiner  . Verblijf in  HERITAGE GALLE FORT

DAG 12: 21-03-2023 

Transfer naar Colombo voor de terugvlucht naar Nederland

Voor verdere informatie over deze unieke reis klik gewoon op deze link

Ik reserveer een plek voor deze fotografiereis en schrijf mij in voor een 2-persoonskamer. Via deze boeking reserveer je een plek voor deze unieke fotografiereis waar minimaal 6 maximaal 10 mensen mee gaan.

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden, de betaling zal geschieden via Foto Roos. Informatie en betalingsvoorwaarden volgen zo spoedig mogelijk De exacte prijzen zullen in het najaar bekend zijn. Deze zullen tussen de € 650 en € 750 p.p. zijn. Single kamer zal er een toeslag volgen rond de € 100,00 p.p.

 

Ik wil graag een 1-perspoonskamer https://bit.ly/Helgoland-1-persoonskamer

Ik reserveer een plek voor deze fotografiereis en wil graag een 1-persoonskamer. Extra toeslag is ca. € 100,00 . Via deze boeking reserveer je een plek voor deze unieke fotografiereis waar minimaal 6 maximaal 10 mensen mee gaan.

De betaling zal geschieden via Foto Roos. Informatie en betalingsvoorwaarden volgen zo spoedig mogelijk. Dat zal waarschijnlijk Oktober/November 2023 volgen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.