Informatie over deze supergave Fotoreis 10 t/m 21 maart 2023

Sri Lanka een tropisch eiland met een Hollands Tintje. Welke type reiziger of fotograaf je ook bent Sri Lanka heeft voor iedereen wat te bieden of het nu gaat om Vogels Spotten, Cultuur, Natuur of Wildlife - het heeft het allemaal.

Dit mooie eiland in de Indische Oceaan staat bekend om zijn natuur- wildlife parken, zijn vogels meer dan 450 verschillende soorten, een rijk historisch verleden waar eeuwenoude  met een interessant verleden waar de VOC ook nog een rol in heeft gespeeld. 

Sri Lanka betekent letterlijk 'mooi eiland' en ligt als een druppel onder India in de Indische Oceaan. Er zijn diverse koloniale invloeden terug te vinden uit de tijd van de Portugezen, Nederlanders en de Engelsen. De bevolking is veelal boeddhistisch met daarnaast Hindoes, moslims en Burghers (nazaten van de kolonialisten). Tot 1972 stond Sri Lanka bekend als Ceylon.

Deze parel heeft ongerepte natuur, weelderige theeplantages, wildlife waar we op zoek gaan naar olifanten, luipaarden in Yala NP, sambaherten, buffels, krokodillen, roofvogels en nog veel meer.  We bezoeken aantal unieke tempels waarvan 1 helemaal niet toeristisch is, deze is nog niet echt door het grote publiek ontdekt. Wij gaan het water op om vanaf het water mooie foto's te maken van vogels en wildlife.

Deze reis bevat alles wat je als fotograaf wilt hebben. 

 

Deze fotografiereis is voor minimaal 8 personen en maximaal 12 personen en begeleidt door een gids en 1 top fotograaf. Alles wat je voor je lens krijgt zal er iets over verteld worden, de gedachte hierachter is dat de je foto's meer betekenis voor je krijgen, Een verhaal achter een foto vinden wij heel erg belangrijk, visueel en informatief. Het is onze bedoeling om jou fotografie naar een hoger niveau te tillen, maar wat net zo belangrijk is dat je een ontzettende leuke tijd gaat mee maken. Daar zullen wij alles aan doen zodat je met geweldig mooie foto's, een tevreden en fijn gevoel naar huis gaat.

Hoe ziet het programma van deze reis er per dag uit klik hier Programma Fotoreis

 

Op 16 januari 2023 houden wij een informatieavond over deze fotografiereis. Wanneer je gewoon lekker mee wilt mag dat ook . Inschrijven kan via deze link INSCHRIJVEN FOTOREIS

Deze fotografiereis bieden wij aan voor € 2850,00 p.p.  reserveer je plek hier

Deze fotografiereis valt onder de voorwaardes en garanties van Singha Reizen - voor meer info zie Sri Lanka rondreis garanties (singhareizen.nl) - je gaat als reiziger met een gerust hart en onbezorgd op reis.

Praktische reisinformatie over Sri Lanka

Gezondheid in Sri Lanka

Naast het regelen van je Sri Lanka visum en geldzaken is je gezondheid op je rondreis een van de belangrijkste dingen. Neem daarom alle tips en adviezen in acht om je reis zo onbezorgd mogelijk te laten verlopen. Voordat je aan je Sri Lanka rondreis begint kun je al een aantal voorzorgsmaatregelen nemen, maar ook tijdens je Sri Lanka reis en bij thuiskomst zijn er een aantal aandachtspunten. We raden je aan om contact op te nemen met de GG&GD of je huisarts. Zij kunnen je een persoonlijk advies geven over de gewenste vaccinaties. Aanbevolen wordt inentingen Hepatitus A, Buiktyfus en DTP. Drink in Sri Lanka geen kraanwater en koop flessen water. Sri Lanka is een van de veiligste landen ter wereld, ondanks haar 21 miljoen mensen komt criminaliteit heel weinig voor en je kunt 's avonds zonder problemen op straat lopen, ook in de steden. Voor actuele informatie kun je altijd kijken op www.minbuza.nl, de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, onder het kopje Landen en Reizen en dan onder Reisadviezen.

Geldzaken in Sri Lanka

De munt op Sri Lanka is de Srilankaanse rupee (LKR).Omdat je maar maximaal LKR 1000 mag in-, of uitvoeren is wisselen in Nederland niet handig. Overigens wordt daar niet streng op gecontroleerd, Euro's mag u onbeperkt in- en uitvoeren. Euro's en Amerikaanse dollars kunt u overal wisselen. Het meest handige is echter wat dollars of euro's meenemen maar gewoon pinnen in Sri Lanka. Zelf in de meest kleine plaatsjes kun je pinnen. De chauffeurs van Singha reizen weten de banken te vinden waar dat kan. De wisselkoers kun je eenvoudig opzoeken op Google. Vrijwel alle hotels en de grotere winkels en restaurants accepteren de bekende internationale creditcards. Let echter goed op! Ook in Sri Lanka zijn skimmers actief!

Geld opnemen in Sri Lanka

Ook geld opnemen met je creditcard is in de grotere plaatsen in Sri Lankan mogelijk. Dit kan bij de meeste banken. Je dient je dan te kunnen legitimeren met je paspoort. Geld opnemen via je bank- of giropas met je pincode is mogelijk. In Sri Lanka vind je bijna overal pinautomaten waar je met je bankpas geld kunt halen. Verder is het handig om wat 'reserve geld' te hebben. Euro's worden bij vrijwel alle banken en bij balies van grotere hotels geaccepteerd. Fooien geven voor service van hotels, restaurants, chauffeurs en gidsen wordt zeer gewaardeerd in Sri Lanka en in de eigen munt.

Banken in Sri Lanka

De banken zijn in Sri Lanka meestal geopend op werkdagen.
Op Poya dagen, een feestdag gerelateerd aan een volle maan, zijn de banken gesloten.

 

 

Sri Lanka rondreizen te over. Sri Lanka wordt door Singha reizen al meer dan 15 jaar meerdere keren per jaar bezocht, een echte Sri Lanka specialist dus. Deze reis in Sri Lanka is in vertrouwde handen. We kennen het land door en door en zijn helemaal Sri Lanka gek. Onze gasten geven ons niet voor niets bijna allemaal een 9 (en hoger). Wij hebben deze reis op maat gemaakt voor de fotograaf, een echte Sri Lanka maatwerkreis dus. Onze gasten waarderen onze persoonlijke aanpak en uitgebreide kennis van Sri Lanka.